Iubesc tare prajiturile cu cafea si dintr-o nevoie de ceva dulce a aparut prajitura cu crema de cafea si piscoturi. Reteta este rapida si simpla. Cred ca in 20 minute ati terminat de pregatit.
Daca nu sunteti fani cafea, dar va tenteaza o prajitura rapida cu piscoturi va las reteta de prajitura cu piscoturi, iaurt si fructe.
Preparare pas cu pas prajitura cu crema de cafea si piscoturi.
Ingrediente:
- 20 bucati piscoturi
- 300g mascarpone
- 250g smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
- 75g zahar
- 200ml cafea pentru inmuiat piscoturile
- 75ml cafea espresso (sau 2 lingurite cafea ness pudra)
Decor:
- 75g ciocolata (peste 50% cacao)
- 25g smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Prima data pregatim tot ce avem nevoie. Cafeaua trebuie sa fie rece, la fel si smantana pentru frisca.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana ce se leaga si se intareste usor. Mascarponele se adauga in doua- trei reprize si se incorporeaza amestecand cu un tel sau cu mixerul la cea mai mica viteza. La sfarsit se adauga cafeaua espresso (sau nessul). Se amesteca si crema e gata.
Pe un platou intins se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea (cam ca la tiramisu). Piscoturile nu se tin mult in cafea deoarece exista riscul sa se inmoaie prea tare. Pe primul rand eu am pus 10 piscoturi.
Pentru o aroma mai intensa puteti adauga in cafea un strop de coniac sau lichior de cafea.
Peste piscoturi vine un rand de crema (ceva mai mult de jumatate din crema totala). Urmeaza cel de-al doilea rand de piscoturi inmuiate. Peste cel de-al doilea strat de piscoturi intindem crema ramasa.
Prajitura cu crema de cafea si piscoturi se decoreaza cu ciocolata topita. Ciocolata se topeste la bain marie (baie de aburi) impreuna cu putina smantana pentru frisca. Ciocolata topita se pune intr-un pos (sau o punga din plastic ceva mai tare) si se decoreaza dupa preferinte.
Prajitura va sta la frigider cel putin 2-3 ore inainte de servire.
Se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare. Este absout delicioasa si aromata. As fi mancat chiar doua portii, dar nu am prins decat una.
Spor la prajiturit!