Bulete de broccoli si branza este o reteta ce va face sa iubiti broccoli. Mie imi place oricum aceasta legume, dar folosirea in diferite retete ne da posibilitatea sa jonglam mai mult in bucatarie.
Ideea este luata de pe Pinterest si pot spune ca e o idee super delicioasa. Combinatia de broccoli, branza, fulgi chili fac preparatul delicios si plin de gust. Reteta originala poate fi consultata aici.
Cred ca ar merge pregatite si la cuptor si voi incerca si varianta asta cat de curand.
Preparare pas cu pas bulete de broccoli si branza
Ingrediente bulete:
- 350g grame broccoli fiert
- 125g mozzarella (o bila)
- 175g cas maturat
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- 1/2 lingurita fulgi chili
Ingrediente glazura:
- 2 oua
- 4 linguri faina de grau
- 4-5 linguri pesmet panko (sau normal)
- 1 strop sare
- 1/2 lingurita paprika afumata
Mod de preparare:
Pentru reteta asta am folosit un broccoli de marime medie. Acesta se taie buchetele si se fierbe in apa clocotita cu sare cc.2-3 minute (nu trebuie sa fie foarte fiert). Se trece apoi sub jet de apa rece sau apa cu gheata si se scurge bine.
Broccoli sa toaca la cutit. Cantarirea a fost facuta dupa fierbere.
Intr-un bol se pun: broccoli tocat, branzeturile, condimentele, sarea si pesmetul. Se incorporeaza bine toate ingredientele si se modeleaza cu mana bulete (bilute). Acestea se pun in frigider pentru cca.20 de minute.
Din aceasta compozitie ies 20 de bulete.
Se pregatesc trei boluri: unul cu ou, unul cu faina si unul cu pesmet amestecat cu cu sare si paprika.
Uleiul se toarna in tigaie si se aprinde focul. Cand acesta este fierbinte se prajesc buletele dupa ce s-au tavalit prin faina, ou batut, iar la final prin pesmet. Se intorc cu furculita astfel incat sa fie prajite pe toate partile.
Buletele cu broccoli si branza se scot pe servetele astfel incat sa absoaba tot surplusul de ulei.
Sunt moi in in interior si cu o crusta usor crocanta la exterior. Gustul e unul foarte bun, iar branza da textura potrivita.
Dupa ce am facut fotografiile mi-am dat seama ca ar merge bine cu un sos alaturi si am facut rapid un sos de usturoi cu iaurt grecesc.
Pentru inspiratie va las si reteta de Quiche cu broccoli si somon afumat.
Foarte bune, le recomand cu drag!
Spor la gatit!