C

Clatite sarate cu dovlecei si branza

Reteta de clatite sarate cu dovlecei si branza este prima reteta cu dovlecei din acest sezon.
Imi plac mult dovleceii si ma bucur de ei in toate formele: pane, chiftele, tarte, ciorbe, umpluti etc. Pentru mai multa inspiratie puteti rasfoi colectia de 12 retete delicioase cu dovlecei.

Acest gen de clatite sarate sunt perfecte pentru micul dejun sau cina.

clatite sarate cu dovlecei

Preparare pas cu pas clatite sarate cu dovlecei si branza

Ingrediente:

  • 2 dovlecei nu foarte mari
  • 3 oua
  • 100g faina
  • 100g lapte batut/kefir sau chiar lapte
  • 1 lingura gris
  • 5-7 cozi de ceapa verde
  • 100g branza (telemea, burduf, cas framantat)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 pachetel praf de copt (optional)
  • un strop de piper

Mod de preparare:

Spalati dovleceii apoi ii taiati pe lungime. Cu o lingura scoateti putin din miezul interior. Dati dovleceii cu tot cu coaja pe o razatoare mica, presarati sare, acoperiti vasul si lasati macar 10-15 minute.

In timpul asta dovleceii vor lasa din apa pe care o contin. Stoarceti-i bine in maini si apoi ii mutati in alt vas. Puneti branza sfaramitata si ceapa tocata marunt. Adaugati ouale putin batute inainte cu sare si iaurtul sau laptele.

clatite cu dovlecei

Incorporati faina amestecata cu grisul si praful de copt si putin piper macinat.

Compozitia trebuie sa fie ceva mai grosuta avand consistenta unei smantani. Daca nu stoarceti bine dovleceii ar putea sa iasa mai lichida, dar mai reglati cu putina faina daca este nevoie.

Clatitele cu dovlecei se prajesc in ulei intr-o tigaie antiderenta. Nu este nevoie de mult ulei la prajire, dar tot trebuie sa fie in tigaie un strat subtire de ulei.
Cand acesta este fierbine se pune un polonic mic de compozitie si se intinde usor in tigaie.

clatite sarate cu dovlecei
clatite sarate

Se prajesc la foc moderat pe ambele parti apoi se scot pe servete de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Din aceasta compozitie mi-au iesit cinci clatite mari si grosute.

Sunt super delicioase si va recomand sa le mancati caldute si cu putina smantana alaturi. Prevad ca vara asta mai refac reteta asta de multe ori.

clatite sarate cu dovlecei

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *