S

Supa crema de dovlecei cu crutoane

Este prima data cand fac supa crema de dovlecei si imi place mult cum a iesit. Supa asta e super lejera, o mancare de vara de care trebuie sa te bucuri.

Nu am urmat vreo reteta anume ci am pregatit-o dupa inspiratia mea de moment. Asadar sa ne bucuram de dovlecei pentru ca sunt super buni si destul de ieftini in comparatie cu alte legume de sezon.

supa crema de dovlecei

Preparare pas cu pas supa crema de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 25g unt
  • 200g smantana de gatit
  • apa sau stock de legume
  • sare/piper alb
  • 1 lingura zeama de lamaie (optional)
  • Oregano/busuioc proaspat

    Mod de preparare:

Dovleceii se spala bine sub jet de apa. Ei se folosesc cu tot cu coaja, asa ca nu cumva sa-i curatati. Se indeparteaza doar capetele, iar daca cumva sunt mai mari (batrani) se taie pe lungime si cu o lingura se scot semintele .

Dovleceii se taie cuburi, la fel si cartofii. Ceapa de taie cubulete.

supa crema de dovlecei

Folosim o singura oala pentru toate etapele, preferabil una de inox cu fund dublu. In oala se pune cubul de unt si uleiul si se seteaza un foc potrivit. Cand acestea au inceput sa sfaraie turnati ceapa si amestecati pana ce se caleste usor. Pe deasupra adaugati dovleceii, presarati sarea si amestecati. Lasati sa se caleasca timp de cateva minute.

Calirea e cumva impropriu spus deoarece dovleceii contin multa apa in compozitie.
Adaugati cartofii cuburi si turnati apa cat sa acopere bine legumele. Lasati sa fiarba pana ce devin moi.

Opriti focul apoi turnati smantana de gatit, putina sare, un strop de piper alb macinat  si pasati cu un blender de mana. Potriviti gustul, iar daca vi se pare prea dulceag adaugati o lingura de zeama de lamaie.

supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei se serveste cu crutoane. Eu imi pregatesc singura crutoanele mai ales atunci cand am paine mai multa si risca sa se strice.

Painea taiata cuburi se pune intr-o tava tapetata cu hartie se copt. Se presara putina sare, ierburi aromatice uscate si putin ulei de masline. Se amesteca bine si tava se da la cuptor, la 160-170 de grade pentru cca. 10 minute sau cat este nevoie pentru a avea niste crutoane crocante si frumos rumenite.

Pentru inspiratie va las si reteta de clatite sarate cu dovlecei si branza.

Spor la gatit!

CategoriesCu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *