B

Budinca de dovlecei rasi cu branza

Budinca de dovlecei rasi cu branza este atat de buna incat garantez ca o veti face de mai multe ori. Eu mai faceam o budinca in straturi, dar varianta asta cu dovlecei rasi merge mult mai repede.

La cateva zile tot fac ceva cu dovlecei si inca nu m-am plictisit de ei. Sper ca ati vazut si reteta recenta de clatite sarate cu dovlecei.

Budinca de dovlecei rasi cu branza

Preparare pas cu pas budinca de dovlecei rasi cu branza

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 dovlecei potriviti
  • 3 oua
  • 200g branza de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri cu varf casacaval ras
  • 1 lingurita sare
  • 1 legatura mica verdeata

Mod de preparare:

Spalati dovleceii si indepartati capetele. Dati-i apoi pe razatoarea mare cu tot cu coaja, presarati sare si lasati sa se adune apa. Daca folositi dovlecei mai batrani scoateti cu o lingura miezul cu seminte.

Dupa ce a lasat apa aceasta compozitie  se stoarce in mana.

Aprindeti cuptorul la 190 grade Celsius si ungeti o tava tip Yena/ceramica cu putin ulei.

Budinca de dovlecei rasi

Intr-un bol amestecati dovleceii rasi cu branza de vaci maruntita, ouale, smantana si verdeata tocata marunt. Verdeata poate fi : marar, patrunjel, cozi de ceapa verde, busuioc etc. Daca aveti mai mult timp la dipozitie puteti bate albusurile spuma si cu siguranta budinca va fi ceva mai aerata. Eu nu am facut asa pentru ca eram contra cronometru.

Adaugati o lingura de faina, sare, piper si amestecati usor cat sa se incorporeze ingredienele. Turnati compozitia in tava, presarati cascavalul ras si dati tava in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius. Tava se pune in mijlocul cuptorului cu program coacere sus/jos.
Eu am folosit un cascaval afumat, dar aici merge orice aveti prin frigider. Cascavalul afumat sau branzeturile maturate cu gust intens vor imbunatati considerabil gustul final.

Budinca de dovlecei rasi cu branza

Budinca de dovlecei rasi cu branza va sta la cuptor cca.40 de minute sau atat cat trebuie sa fie usor rumenita deasupra.

Dupa coacere lasati-o vreo zece minute sa se racoreasca si apoi portionati cu un cutit. Atunci cand scoateti bucatile din tava folositi-va de o paleta pentru a le pastra intregi.
Gustul este  super bun si merge perfect cu o lingura de smantana deasupra sau chiar cu o salata de rosii alaturi.

Budinca de dovlecei rasi cu branza

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *