Pastai cu sos de iaurt si usturoi –poate fi o idee grozava pentru zilele de vara. Acum e sezonul pastailor si e bine sa profitam de ele indiferent de forma sau culoare.
In fiecare vara fac cel putin o data pastai cu smantana si mamaliga (reteta din Bucovina), de mai multe ori pastai prajite cu rosii si usturoi si cu siguranta voi introduce si aceasta reteta in programul viitor de vara.
Preparare pas cu pas pastai cu sos de iaurt si usturoi
Ingrediente:
- 500g pastai proaspete (preferabil fideluta)
- 250g iaurt grecesc (10% grasime)
- 2 galbenusuri fierte
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita mustar (optional)
- sare/piper
- 1 legatura mica verdeata (patrunjel/marar/busuioc)
Mod de preparare:
Curatati pastaile, indepartati capetele si taiati-le in jumatati daca sunt lungi. Spalati-le in apa rece.
Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba reduceti focul la mediu si puneti pastaile.
Lasati sa fiarba cca. 15 minute sau cat este necesar pentru a fi fierte, dar ferme. Daca le lasati prea mult la fiert, pastaile se vor desface si vor fi putin inestetice.
Dupa fierbere scurgeti pastaile printr-o sita.
Intr-un bol mare pregatiti sosul. Galbenusurile fierte tare se faramiteaza cu furculita. Acestea se amesteca cu iaurtul grecesc, usturoiul zdrobit, sare/piperul, verdeata tocata si putin mustar.
Peste sos se pun pastaile bine scurse de apa si racite. Se amesteca usor si se potriveste gustul daca mai este nevoie. Se pastreaza la frigider si recomand sa fie mancate dupa ce au stat putin la frigider. Au un gust super bun si aduc si racorire daca avem nevoie.
Aceste delicioase pastai cu sos de iaurt si usturoi se mananca cu o paine buna sau cu paine prajita. Merge ca aperitiv sau ca o cina lejera, asa cum a fost in cazul meu.
Pentru inspiratie va mai las
Spor la gatit!