P

Pastai cu maioneza si capere

E foarte cald si parca mancarurile reci merg mult mai bine. Sub impulsul caniculei am facut aceste pastai cu maioneza si capere.
Este sezon de pastai, asa ca sa ne bucuram de ele. Pastaile fideluta imi plc mult deoarece sunt fragede si fierb repede. Pe deasupra au si textura, atat cat sa nu faca plictisitoare o mancare.

pastai cu maioneza

Preparare pas cu pas pastai cu maioneza si capere

Ingrediente:

  • 500g fasole pastai fideluta
  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura capere
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • patrunjel
  • busuioc

Mod de preparare:

Curatati pastaile indepartand capetele si partile care nu sunt bune. Daca sunt mai lunge le puteti injumatati. Spalati-le sub jet de apa.
Puneti pe foc o oala cu 1,5l de apa cu sare. Cand aceasta clocoteste turnati pastaile si lasati sa fiarba la foc moderat. Din cand in cand amestecati.
Teoretic in maxim 15 minute ar trebuie sa fie fierte, dar nu va bazati pe asta. Cel mai bine este sa le gustati.

Avem nevoie de pastai fierte, dar care sa aiba forma si textura, sa nu fie fierte prea mult.
Strecurati intr-o sita pastaile trecandu-le printr-un jet de apa rece.
Cat le lasati la scurs, pregatiti rapid sosul de maioneza.

Galbenusul fiert tare se farama cu furculita, se adauga galbenusul crud, putina sare si mustarul. Amestecati cu o lingura de lemn, turnand din cand in cand uleiul. Varianta rapid este sa le faceti la blender, acolo le puneti pe toate deodata.

La final adaugati zeama de lamaie si iaurtul grecesc. Sosul este gata!
Intr-un bol incapator amestecati pastaile reci cu sosul de maioneza, caperele tocate si usturoiul tocat foarte marunt sau pasat si un pic de verdeata tocata fin.

Puneti vasul la rece pana la servire.

Cand scoateti bolul pe masa decorati cu putin busuioc proaspat pentru o nota fresh.

pastai cu maioneza

Grozav de bune sunt aceste pastai cu maioneza si capere.
Pentru inspiratie va las si reteta de la pastai cu sos de iaurt si usturoi.
Spor la gatit!

CategoriesAperitive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *