Zilele trecute am facut o mancarica de pui cu pastai. Vremurile astea nelinistite pe care le traim ne fac sa fim mai atenti si sa ne amintim de mancarurile economice, dar hranitoare.
Cum aveam vreo patru pungi de pastai in congelator am zis ca ar merge perfect alaturi de niste carne de pui. Daca doriti o varianta fara carne puteti alege reteta de pastai prajite cu usturoi si rosii.
Reteta este una tare simpla si o poate face orice incepator in ale bucataritului.
Preparare pas cu pas mancarica de pui cu pastai
Ingrediente:
- 1 pui
- 600g pastai congelate (proaspete)
- 2 cepe
- 300g rosii tocate din conserva (proaspete)
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puiul se transeaza in bucati mici, se spala sub jet de apa si apoi se pune la fiert in apa rece. Eu am folosit un pui fara piept deoarece pieptul l-am pus la o salata.
Apa in care va fierbe puiul trebuie sa fie atat cat sa-l acopere.
In alta cratita se fierb pastaile. Apa se pune la fiert cu putina sare si atunci cand clocoteste se adauga pastaile fie ele congelate sau proaspete.
Intr-o cratita mare se caleste usor ceapa cu putin ulei apoi se adauga carnea fiarta si bine scursa. Supa ramasa de la fiert puiul se strecoara si se poate face din ea o supa cu galuste din gris, o supa crema de legume sau se poate folosi la pilaf. Eu am pus-o la congelator si o voi folosi zilele urmatoare.
Asadar si carnea se prajeste putin apoi se adauga rosiile tocate si apoi pastaile fierte. Se amesteca toate usor, se presara sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote. Mai puteti adauga cimbru sau busuioc sau orice alt condiment ce va place.
Mancarica de pui cu pastai este gata! Daca facem si o mamaliga alaturi si mai punem si cateva muraturi as spune ca e chiar rasfat.
Spor la gatit!