Demult voiam sa coc un chec economic cu dulceata. Intotdeauna am dulceata in casa, uneori chiar mai multe borcane incepute ce asteapta sa fie terminate.
Reteta asta e numai buna sa goliti borcanele si pus ceva bun pe masa. Sunt tare multe retete de chec, dar de regula checul trebuie sa aiba in compozitie: oua/grasime/faina. Eu am potrivit ingredientele in asa fel incat sa ma folosesc si de ce aveam la indemana.
Ma declar multumita de ce a iesit, chiar incantata as putea spune, mai ales ca e perfect la micul dejun, desert sau gustare.
Preparare pas cu pas chec economic cu dulceata
Ingrediente:
- 3 oua
- 100g ulei
- 150g iaurt
- 90g zahar
- 200g faina
- 30g cacao
- 200g dulceata
- 1pliculet praf de copt (10g)
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius. Se pregateste o tava mica de chec, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.
Ouale impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza
cateva minute pana ce compozitia creste in volum. Uleiul se adauga cate putin
mixandu-se in continuare pana la incorporarea completa.
Peste aceasta compozitie se adauga iaurtul si amesteca bine, de data asta cu o
spatula. La final vom incorpora faina, cacaoa si praful de copt.
Abia cand aluatul de chec este format adaugam dulceata. Eu am folosit dulceata de visine si ceva de fructe de padure. Recomand folosirea dulceturilor(gemurilor) mai dense (preferabil cu boabe) si nu de genul celor mai lichide.
Tava se da la cuptor pentru cca.45 minute in cuptorul preincalzit.
Pentru verificarea coacerii recomand testul cu scobitoarea.
Dupa coacere, checul cu dulceata se scoate din tava si se lasa la racorit pe un grilaj sau pe un fund din lemn. Vizual arata foarte bine si gustul este unul tare bun. Textura este exact aia care trebuie .
Va recomand si checul cu morcovi si glazura de mascarpone.
Sper sa fie o inspiratie si pentru voi.
Spor la
prajiturit!
Am facut aceasta reteta si a iesit dementiallll!
Multumesc mult!
Multumesc si eu!
Ma bucur mult ca reteta a fost pe masura asteptarilor.