Dulceata de gogonele cu lamaie este o dulceata cu care poti surprinde multa lume. Pe de-o parte surprinzi prin faptul ca ai folosit gogonelele pentru dulceata, iar pe de alta parte surprinzi cu lamaia confiata.

Pe langa lamaie am pulsat  cu un baton de vanilie si anason stelat pentru arome usor exotice.
Stiu ca multi o sa intrebe de ce dulceata de gogonele? Nu, nu am inventat-o eu (ba chiar m-am inspirat de la Savori Urbane) , dar imi plac experimentele culinare. Nu ma dau in vant dupa gogonele, dar retetele pe care vi le las mai jos chiar merita incercate.
Daca aveti gogonele ati mai putea pregati o salata de toamna sau gogonele umplute cu adjica.
Pentru ca reteta asta am filmat-o pentru o emisiune de la TVR Iasi, nu am apucat sa fac fotografii decat cu produsul final.

Dulceata de gogonele

Preparare pas cu pas dulceata de gogonele cu lamaie


Ingredinete:

  • 1kg gogonele
  • 1/2 kg zahar
  • 1 lamaie bio
  • 1 baton de vanilie
  • 1 steluta de anason

Mod de preparare:

Gogonelele spalate si zvantate se taie in jumatati si li se scot partile usor mai tari din zona coditelor.

Apoi se taie cubulete si se pun intr-o oala de inox cu fund dublu. Marimea cubuletelor este la alegere.

Deasupra se toarna zaharul, se amesteca si se lasa asa o ora, cat sa se lase zeama.
Lamaia se spala si apoi se feliaza. Daca lamaia este mai mare, taiati mai intai in jumatati, apoi feliati.

Adaugati asadar lamaia feliata, batonul de vanile taiat pe lungime (pentru a-si elibera aromele) si steluta de anason stelat.

Dulceata se fierbe asemeni altor dulceturi, la foc potrivit la inceput, iar la final la foc iute. Am fiert in jur de 45 de minute.

Siropul trebuie sa fie legat si sa luati in considerare ca tunci cand se raceste el va deveni mult mai dens.

Dulceata de gogonele
Dulceata de gogonele

La final scoateti batonul de vanilie si anasonul si turnati dulceata in borcane bine spalate si uscate. Lamaia ramane in dulceata pentru ca este absolut delicioasa si da un farmec special.

Spor la pregatiri!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *