Ati mancat vreodata snitele din ciuperca Piciorul Caprioarei? Eu nu, a fost prima data si ma bucur ca am pus in practica si reteta asta.
Dupa o vara extrem de secetoasa au venit ploi indelungate, un moment prielnic aparitiei ciupercilor de padure. Uite asa intr-o duminica am gasit multe ciuperci de acest gen. Recunosc ca doar de cativa ani am facut cunostinta cu ea.
Piciorul Caprioarei (Macrolepiota procera) este denumita in popor si palaria sarpelui, parasol, ciuperca cucului sau burete serpesc.
Eu am folosit doar palarile ciupercilor pentru snitele. Tulpinele impreuna cu alte ciuperci la-am uscat doua zile la soare, apoi la cuptor la 40 de grade Celsius. Perfect uscate le-am dat la robot si am obtinut o pulbere pe care o voi folosi la sosuri sau pentru a da gust anumitor mancaruri.

Preparare pas cu pas snitele din ciuperca Piciorul Caprioarei
Ingrediente:
- 6-8 bucati palarii ciuperca piciorul caprioarei
- 2 oua
- 2-3 linguri de faina
- 1 bol mic cu pesmet
- sare/piper
- ulei
Mod de preparare:
Palariile ciupercilor se curata cu un penson. Daca sunt mari ele se taie in doua sau patru. Eu nu le spal deoarece se imbiba de apa.
Intr-un bol se bat ouale cu putina sare si piper apoi se incorporeaza faina. Se obtine o compozitie usor mai groasa decat cea de clatite.
Se pune la foc potrivit o tigaie antiaderenta in care se toarna ulei intr-un strat subtire.


Fiecare bucata de ciuperca se da prin compozitia de ou, apoi prin pesmet si se prajesc pe ambele parti. Snitelul trebuie sa fie rumenit.
Se scot pe servetele de hartie pentru elimina o surplusul de ulei.
Se servesc caldute , dar merg si reci. Sunt perfecte la micul dejun sau in alt moment. De regula nu recomand ciupercile la masa de seara deoarece sunt mai greu digerabile si pot provoca dureri de stomac.
Au un gust bun si sunt satioase.


Daca va plac ciupercile recomand si tocanita de ciuperci cu rosii sau o tocanita de hribi.
Spor la gatit!