Placinta lenesa cu branza de vaci si visine este un desert super rapid, simplu si delicios. Exact acea reteta pe care o vrei sa faci fara sa te complici prea mult, dar care sa fie apreciata.
Pentru ca ramasesem cu jumatate de pachet de foi de placinte am gandit aceasta combinatie si toata lumea a fost incantata.
Pentru o nota distincta am pus in umplutura visine din visinata. Sigur merge si cu stafide sau doar branza simpla.

Preparare pas cu pas placinta lenesa cu branza de vaci si visine
Ingrediente:
- 1/2 pachet de placinte din comert (8-10 foi subtiri)
- 500g branza de vaci
- 3 oua
- 100g zahar
- 1 lingura gris
- 1 lingurita extract vanilie
- visine conservate (sau din visinata) sau stafide
- 2-3 linguri de ulei pentru uns
- + 1 ou si o lingura de smantana pentru pus deasupra
Mod de preparare:
Se pregateste un vas de yena sau de ceramica si se unge cu ulei sau unt.
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Pentru acest desert se folosesc foi de placinta din comert, din cele foarte subtiri.
Branza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, vanilia si putin gris daca branza de vaci este mai lichida.


Se iau cate doua- trei foi de placinta suprapuse, se ung usor cu ulei apoi se pune o treime din umplutura cu branza. Deasupra se presara visine sau stafide. Foile de placinta cu umplutura se pliaza usor pe lungime si se pun in tava.
Procedam asa si cu restul foilor.
Asadar avem trei ture de foi cu umplutura.


Sa nu va sperie daca nu s-au pliat cum trebuie sau ca a mai curs umplutura. Dupa ce stau la cuptor se vor lega foarte bine.
Inainte de a pune placinta lenesa la copt se bate un ou cu smantana si se intinde pe toata suprafata placintei. Se mai pot pune cateva boabe de visine si deasupra.

Se da la cuptor pentru cca.25 de minute la 180 grade Celsius sau cat este nevoie pentru a fi coapta si usor rumenita deasupra.
Placinta se taie bucati si se serveste calduta. De altfel si rece este la fel de buna.
Pentru inspiratie va las si reteta de placinta creata cu spanac si branza.
Spor la gatit!