Daca sunteti in pana de idei si doriti ceva rapid pe masa, inseamna ca ati nimerit bina la placinte cu branza cu foi Yufka. Intamplator am dat peste ele in Auchan si mi-au atras atentia forma lor triunghiulara. Am luat un pachet si asta a insemnat ca cina noastra a fost rezolvata in acea seara.
Foile Yufka seamana cu foile noastre de placinta doar ca sunt ceva mai pline. Ele sunt foi de placinta turcesti si pot fi umplute cu diverse umpluturi, dar eu am urmat reteta de pe pachet. Deoarece nu aveam patrunjel proaspat in casa, am folosit un ardei gras portocaliu pentru ca imi place asocierea lui cu branza sarata.
Faptul ca sunt foile sunt deja taiate ne usureaza cumva treaba.
Ingrediente:
- 350g foi de placinta Yufka triunghi
- 2 oua
- 300g branza de oi
- 120ml lapte
- 50g chimen macinat
- 50g susan negru
- 1 ardei gras
Mod de preparare placinte cu branza cu foi Yufka:
Pornim cuptorul la 180 grade Celsius.
Pregatim umplutura amestecand branza de oi cu 60 ml lapte, 1 ou, ardeiul gras taiat cubulete mici si chimenul macinat. Puteti folosi branza telemea, feta, de burduf si chiar o combinatie dintre branza de oi si cea de vaci.
Se ia cate o foaie triunghiulara de placinta si se pune o lingura de compozitie la baza triunghiului. Se indoaie putin marginile laterale astfel incat sa nu curga copozitia, apoi incepem sa rulam de la baza spre varf. Varful triunghiului se unge cu putina apa si apoi se lipeste de rulou format.
Luam pe rand foile triunghiulare si le umplem formand rulouri dreptunghiulare.
Pregatim o tava cu hartie de copt si asezam aceste placinte cu foi Yufka.
Batem un ou cu 60ml lapte si ungem placintele cu branza cu un penson. Pe fiecare rulou se presara susan negru. Tava se da la copt in cuptorul preincalzit pentru cca. 35 de minute.
Tare bune sunt rulourile astea! Merg perfect ca si aperitive sau gustari la scoala sau serviciu. La noi au mers foarte bine ca si cina alaturi de un pahar de iaurt, dar la fel de bine ar fi mers si cu un pahar de bere.
Asadar daca va invit sa incercati sa faceti placinte cu branza cu foi Yufka. Totul decurge foarte rapid si fara bataie de cap. La fel de delicioasa mi se pare si varianta cu spanac facuta de Isabela.
Tot din categoria preparatelor cu foi de placinta va sugerez si aperitive libaneze.
Pofta buna!
Foarte bune! Am facut si eu. Unde ati gasit susan negru?
Multumesc frumos! Eu folosesc susan negru de la Solaris. Se poate comanda online sau il gasiti in magazinele naturiste.