De pulled pork cred ca am auzit prima oara pe la inceputurile bloggeritului, de la Monica Rosu pe Foodie Family. In cativa ani a devenit celebru si la noi si a inceput sa fie prezent pe la toate manifestarile street food.
Pulled pork este o mancare super gustoasa si plina de savoare, foarte simplu de facut, doar cu un timp mare de gatire. Farmecul acestui preparat este ca poate fi consumat cu garnituri pe farfurie sau poate fi deliciul suprem intr-un sendvis.
Pentru preparare se foloseste carne de porc, preferabil spata sau orice bucata de carne mai mare.
Ingrediente:
- 1 bucata spata porc cu soric de 2-2,5 kg
- sare, piper
- putina boia afumata picanta
- 3 bucati anason stelat
Mod de preparare pulled pork sau cum sa faci o friptura de porc frageda:
Pentru preparare ideal este sa avem o oala de fonta cu capac. In aceasta, prepararea lenta si reusita preparatului este asigurata. Nu intrati in panica insa, ca merge si fara.
In primul rand carnea se aseaza cu soricul in sus si cu un cutit foarte bine ascutit se cresteaza sub forma unui grilaj. Crestarea se face doar la partea superioara. Puteti folosi si carne fara soric doar ca acesta da un aspect mai fain si aduce si putina grasime de care este nevoie. Apoi carnea se condimenteaza bine pe ambele parti si se aseaza in tava .
Teoretic acest gen de friptura frageda de porc trebuie sa se faca in suc propriu si nu se adauga nimic. Se acopera cu folie de aluminiu toata tava si se da la cuptor la 160- 170 grade. Eu am fortat putin cu temperatura deoarece cea ideala este de 150 grade cam 4-5 ore.
Carnea se lasa la cuptor cel putin doua ore, ideal trei-patru ore. Dupa primele doua ore indepartati folia de aluminiu si observati care este textura carnii. Daca nu suficient de patrunsa o acoperiti si mai lasati atat cat este nevoie. Daca bucata de carne nu are suficienta grasime s-ar putea sa iasa cam uscata.
In schimb, daca carnea este patrunsa si moale o lasati fara folie pentru o rumenire exterioara. In final carnea trebuie sa fie moale si sa se desfaca fasii.
Pulled Pork sau cum sa faci o friptura de porc frageda este solutia simpla si fara bataie de cap pentru o masa delicioasa .
Carnea se poate servi in combinatie cu diferite legume coapte, salate, sosuri. Daca va ramane si pentru a doua zi o puteti pune in sendvisuri. Reteta asta este perfecta pentru masa de Craciun asemeni fripturii de porc condimentata a la Jamie.
Sa aveti pofta!