Traiam cu impresia ca rozmarinul si lamaia sunt perfecte pentru carnea de pui. Ador aromele astea doua combinate la fel de mult ca si aromele de salvie, unt si lamaie.
Pentru ca aveam mult rozmarin proaspat mi-am zis sa experimentez si pe cotletul de porc. Este iarna si mancam carne de porc mai mult decat in alta perioada a anului. Experimentul a fost unul reusit si ma declar absolut multumita de gust, textura si arome.
Reteta de cotlet de porc cu lamaie si rozmarin la cuptor este foarte simpla si rapida . Toate datele si ingredientele sunt insiruite aici.
Ingrediente:
- 6 bucati cotlet de port
- 1 lamaie
- 2-3 crengute de tozmarin
- 2 linguri ulei
- 5-6 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 1/2 lingurita coriandru
- sare
Mod de preparare cotlet de porc cu rozmarin si lamaie:
Bucatile de cotlet se aseaza intr-o tava usor inalta. Eu am folosit una de yena. Jumatate de lamaie se stoarce peste carne iar celalata se taie felii.
Se adauga cateii de usturoi, sarea, boabele de piper si coriandru. Se amesteca usor carnea. La sfarsit adaugati uleiul si crengutele de rozmarin, pe care le taiati in bucati mai mici.
Tava se acopera cu o folie de aluminiu sau capac si se da la cuptor, la 200 de grade Celsius pentru cca. 30 de minute. In acest timp intoarceti o data carnea de pe o parte pe cealalta.
Dupa cele 30 de minute se indeparteaza capacul si se mai lasa circa 10 minute, cat sa se rumeneasca usor. Asta depinde cum va place carnea. Eu prefer friptura usor rumenita, dar se poate servi si mai zemoasa.
M-a surprins placut acest cotlet de porc cu lamaie si rozmarin la cuptor. Carnea a iesit moale iar gustul este delicios.
Nu uitati sa puneti alaturi si o portie generoasa de legume.
Sa aveti pofta!