M

Musaca de post

Ideea de musaca de post mi-a venit de la un broccoli ce statea stingher in frigider. Ca sa-l folosesc mi-am zis ca reteta asta e potrivita, mai ales ca aveam si ciuperci la indemana.

In perioada asta sper sa am mai multe idei creative de mancaruri de post. Indiferent de situatie, la noi in familie se mananca multe legume.

Sa stiti ca am si o reteta de musaca rapida de cartofi, asta daca va bate gandul sa experimentati.
Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 250g ciuperci champignon
  • 250g broccoli
  • 2 cepe
  • 30ml ulei vegetal
  • 50ml ulei de masline
  • 200ml adjica (sau sos de rosii)
  • 1 lingura zatar (sau ierburi aromatice preferate)
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • sare
  • fulgi chili (optional)

Mod de preparare musaca de post:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in cuburi. Se pun intr-o oala cu apa rece si se dau la fiert. Nu uitati sa adaugati putin sare. Cand sunt fierti se scurge apa, dar nu total. Lasati atat cat sa faceti un piure mai tare. Tot aici adaugati uleiul de masline, zatarul si putina sare.

Ceapa se curata si se toaca mai grosier, la fel ciupercile se taie in cuburi mai mri. Intr-o tigaie se pune uleiul vegetal si se caleste ceapa impreuna cu ciupercile. Se adauga putin sare si piperul negru macinat.

Broccoli se desface in buchetele mici . Intr-un vas se pune apa cu sare si atunci cand clocoteste se toarna broccoli. Se lasa doua minute la fiert si apoi se scoate cu o paleta.

Intr-o tava dreptunghiulara medie de yena montam musacaua, nu inainte de a o unge cu putin ulei.

 

 

Piureul de cartofi se imparte in doua. Prima parte se aseaza in tava si se niveleaza, apoi se adauga stratul de ciuperci si ceapa calita. Peste acesta se adauga buchetelele de broccoli , se niveleaza usor si se continua cu ultimul strat de piure de cartofi. La sfarsit, deasupra se intinde adjica.

Daca nu aveti adjica folositi un suc de rosii caruia ii mai imbunatatiti gustul cu niste condimente.

Tava cu musaca de post se da la cuptor, la 190 de grade Celsius timp de 40 de minute.

 

 

 

Se serveste calda dar se taie mult mai bine cand este deja rece. Noi n-am mai avut rabdare si am mancat-o imediat ce am scos-o din cuptor.
Ne-a placut mult gustul ei. Nu uitati ca puteti adauga si alte legume sau condimente si cu putina imaginatie puteti pune pe masa multe mancaruri de post.

Pofta buna!

 

 

 

CategoriesDe post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *