Sezonul cartofilor a inceput si de multe ori ne scot din incurcatura atunci cand nu stim ce sa mai facem de mancare.
Asa s-a intamplat si acum. Cartofii alaturi de alte ingrediente ce se gasesc mereu prin frigider pot fi vedete pentru o zi in muscaua rapida. Cred ca aceasta musaca ar putea purta si numele de budinca de cartofi, mai ales ca ingredientele au fost amestecate.
Asadar mancare de toamna, satioasa si gustoasa. Daca nu o terminati din prima, cu siguranta puteti sa o mancati si a doua zi, chiar la pachetel pentru serviciu.
Ingrediente 6 persoane :
– 1,5 kg cartofi
– 400g ciuperci champignon
– 150g branza sarata de oi
– 8 felii salam chorizo
– 3 oua
– 200ml smantana
– 1legatura marar
– 3 linguri ulei
– 50g cascaval
– sare, piper
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja dupa care se curata si se taie in felii mai grosute.
Ciupercile se taie felii si se trag la tigaie pana se inmoaie putin. Mararul spalat si taiat marunt se adauga acestora.
Ouale se bat impreuna cu smantana.
Amestecam ingredientele adica feliile de cartofi, ciupercile, branza, chorizo, ouale cu smantana, piper si sare dupa gust.
Toata compozitia de musaca se pune intr-o tava de yena unsa cu ulei peste care se rade cascavalul. Asta ii va da o crusta crocanta si aspectuoasa.
Musacaua de cartofi se coace la 190 de grade vreo 30 de minute in cuptorul preincalzit. Atunci cand e gata musacaua e rumenita usor si legata.
Ati vazut ca e o mancare rapida? Miroase atat de bine in bucatarie incat iti vine sa rupi din crusta aia crocanta.
Pofta buna!
De retinut … 🙂
Arata superb si usor diferita fata de cum o fac de obicei, desi folosesc in mare cam aceleasi ingrediente, e mult mai apetisanta cea din aceasta reteta. Trebuie incercata, mai ales ca zilele viitoare mi-am propus sa fac una.
Foarte bună mi-a ieșit! Ce a rămas, am încălzit în cuptor, a două zi și a fost la fel de bună!
Raluca ma bucur ca ti-a placut! Multumesc ca mi-ai scris.
Te mai astept si la alte retete.
Fantastica!
Multumesc!