Cand iarna insista sa ramana incercam sa aducem primavara cu orice pret.
Astazi ne delectam cu cupcakes de primavara cu crema de mascarpone si cocos, un dulce bun si colorat. De multe ori pregatirea unor cupcakes ne salveaza cand dorim un desert rapid si dichisit in acelasi timp.
Aluatul este simplu cu ingrediente la indemana , crema este delicioasa iar decorurile sunt pastelate, asa cum le sta bine culorilor de primavara.
Ingrediente aluat pentru 12 bucati:
- 2 oua
- 150g unt
- 75g smantana
- 125g faina
- 20g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 strop sare
Ingrediente crema:
- 125g mascarpone (1/2 cutie)
- 200g smantana lichida pentru frisca (peste 30 % grasime)
- 50g zahar
- 2 linguri nuca cocos
Decor:
- ornamente dulci de la Dr.Oetker (confetti, fluturasi, floricele)
Mod de preparare cupcakes:
Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste tava de cupcakes cu hartiute speciale.
Untul moale , la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand ouale si smantana.
Peste aceastea de toarna ingredientele solide: faina cernuta, cacaoa si praful de copt. Se amesteca pana la omogenizarea ingredientelor.
Cu o lingura sau un pos se distribuie compozitia in hartiutele de cupcakes. Hartiutele se umplu putin peste jumatate deoarece ele vor creste la copt.
Tava se pune in cuptorul preincalzit cca 20 de minute. Dupa coacere se lasa la racit pentru ca apoi sa urmeze ornarea.
Mod de preparare crema:
Smantana lichida se mixeaza cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Se adauga mascarponele si nuca de cocos si se amesteca astfel incat sa obtinem o crema densa.
Aceasta se pune intr-un pos si se orneaza fiecare cupcakes. Pentru a le da un aer de primavara le vom decora cu ornamente Dr.Oetker in culori pastelate.
Sa vina primavara si spor la prajiturit!
Daca v-am facut pofta cu aceste cupcakes de primavara le puteti reproduce si participa la un concurs dragut unde premiul cel mare este un curs profesionist Macarons Madness.
Spor la prajiturit!