P

Prajitura cu kiwi si crema de mascarpone si ciocolata alba

Zilele astea am mesterit o prajitura cu kiwi si crema de mascarpone si ciocolata alba. De mult timp imi doream sa fac un desert mai special cu kiwi, asta pentru ca imi place mult verdele lor vibrant, dar si gustul acestora.

Perioada asta fructele de kiwi se gasesc din abundenta si au un pret bun, asa ca merita ca din cand in cand sa ne bucuram de ele.

Am ales o varianta destul de simpla, un blat de pandispan, o crema fina si multe fructe proaspete, un fel de tarta cu kiwi. Fructele de kiwi sunt dulci acrisoare, au un continut bogat in vitamine si un numar redus de calorii.

Preparare pas cu pas prajitura cu kiwi si crema de mascarpone si ciocolata alba

Ingrediente blat:

  • 4 oua mari
  • 120g zahar
  • 120g faina
  • 1 strop sare

Ingrediente crema:

  • 250g mascarpone
  • 200ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 100g ciocolata alba
  • 1 lingurita extract vanilie (optional)
  • 7-8 bucati kiwi

Mod de preparare:

Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius si se lasa la incalzit.
Se pregateste o forma rotunda de tarta/tort cu diametrul de 24-25cm. Se unge cu unt si se presara faina.

Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea timp de cca.7-10 minute. Compozitia trebuie sa-si tripleze volumul si sa capete o culoare albicioasa.

Faina cernuta se incorporeaza cate putin amestecand cu o paleta, cu miscari circulare de jos in sus. Aluatul se toarna in tava si se da la cuptor pentru cca. 15-20 de minute.

In timpul asta pregatim crema.

Ciocolata alba se topeste la bain marie (la aburi). Smantana pentru frisca se mixeaza cat sa se ingroase putin apoi se amesteca cu branza mascarpone, ciocolata topita si vanilia. Dupa ce s-au incorporat bine toate ingredientele se da la rece.

Fructele de kiwi se cojesc si se taie in felii, dar nu foarte subtiri.

Atunci cand blatul este copt si usor rumenit se scoate din cuptor, se rastoarna pe un platou si se lasa pana s-a racit complet. Acesta se acopera cu crema din mascarpone si ciocolata alba.

Feliile de kiwi se aseaza in cercuri concentric din exterior spre interior. Fiecare felie se suprapune putin pe felia dinaintea ei.

Prajitura cu kiwi si crema de mascarpone cu ciocolata alba se da la rece pana la servire.

Este minunata si crema se potriveste perfect cu gustul acrisor al fructelor. Unde mai pui ca si aspectul este de luat in seama. Verdele da energie si o stare de bine.

Va recomand cu drag sa o incercati. Puteti arunca un ochi si la minitortuletele cu jeleu de kiwi.
Spor la prajiturit.

CategoriesPrajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *