In fiecare vara pun visine la borcan….asa ca sa-mi ajunga pe tot sezonul rece. Deserturile cu visine sunt deliciose, gustul ala acrisor in combinatie cu dulcele da o nota aparte.
Asa ca am purces la treaba, de data asta niste minicupacakes cu visine si crema de mascarpone. Pentru asta aveti nevoie si de hartiute ceva mai mici decat cele obisnuite. Eu le-am adus din Italia, dar sunt convinsa ca se gasesc si pe plaiuri mioritice.
Ingrediente aluat pentru 24 minicupacakes (sau 12 normale):
– 2 oua potrivite
– 180 g iaurt gras
– 75 g unt
– 100g zahar
– 250-270 g faina
– 1 plic praf copt
– 1 varf sare
– 4-5 linguri de visine (din cele puse pt. iarna)
Ingrediente crema:
– 200g mascarpone
– 1-2 linguri de sirop concentrat de visine sau alt fruct rosu
– 2 linguri zahar pudra
– visine pt decor (sau cirese confiate)
Mod de preparare:
Untul usor topit si iaurtul se amesteca cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza bine. Adaugam apoi ouale, visinele taiate in doua, praful de copt si faina. Cantitatea de faina se mai regleaza in functie de marimea oualelor sau consistenta iaurtului. La final compozitia trebuie sa arate asemenea celei de chec.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade, pregatim tava de briose punand hartiutele . Cu o lingura punem compozitia, cam trei sferturi din capacitatea formei. Tava se da la cuptor pentru cca 25-30 minute. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa la racit. Atunci cand sunt reci le punem motul de crema.
Crema: Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si siropul de fructe. Cu aceasta crema se face cate un mot pe fiecare cupacakes. Se decoreaza cu fructe si ….poftiti la desert!!!
Spor la prajiturit!