R

Rulada cu mascarpone, ciocolata si visine

Rulada cu mascarpone, ciocolata si visine am facut-o in ultimul moment pentru masa de Craciun. Asta inseamna ca e un desert rapid si arata destul de bine.

Reteta este una simpla si pe blog am mai multe variante de rulada, cu zmeura, capsuni si cu ganache.

Acum m-am gandit ca ingredientele cremei se potrivesc pentru o zi festiva si asa am  desfacut primul borcan cu visine puse asta vara .

Poate reteta  va ajuta si pe voi in perioada asta de mare parajitureala.

Ingrediente foaie:

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 120g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente crema:

  • 250g mascarpone
  • 150 ml smantana lichida pentru frisca
  • 150g ciocolata cu continut ridicat de cacao
  • 200g visine (proaspete, congelate sau din cele puse la borcan)

Mod de preparare:

Pentru rulada este nevoie de o foaie simpla de pandispan. Asta se face foarte repede si fara batai de cap.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul cel putin 10 minute, pana creste mult in volum si compozitia capata o culoare albicioasa. Faina se adauga cate putin si se incorporeaza amestecand cu o paleta. In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia.

Coacerea foii de pandispan dureaza foarte putin, cca10-12 minute.  Mare grija ca sa nu se coaca prea mult deoarece apoi se se va crapa la rulare.

In momentul in care am scos-o din cuptor o lasam 2-3 minute sa se racoreasca si apoi asa calda o rulam cu tot cu hartia de copt. O lasam asa pana la racirea completa.

Separat pregatim crema de mascarpone, ciocolata si visine.

100 g de ciocolata cu continut ridicat de cacao se pun la bain marie impreuna cu 150 ml de smantana lichida. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana ce se topeste complet. Se lasa la racit.

Cand ciocolata topita s-a racit se mixeaza impreuna cu mascarponele. Aceasta crema se intinde peste foaia de pandispan. Deasupra se presara visinile scurse de zeama.

 

 

Rulada se ruleaza strans si se uniformizeza cu mana, astfel incat sa nu fie mai bombata pe mijloc si mai subtire la capete.

Pentru decorarea acesteia topim la bain marie 50g ciocolata cu 50ml smantana. Ciocolata topita se pune intr-un pos sau o punga si se decoreaza prin misacari rapide.

 

 

Acest desert rapid se da la frigider pentru 1-2 ore cel putin.

Rulada cu mascarpone, ciocolata si visine se feliaza si se serveste cu drag. Gustul e foarte bun, dar cred insa ca mergeau mai multe visine. Gustul acrisor este binevenit in orice desert.

Daca preferati o rulada ce are cacao in compozitie va recomand reteta lui Edith.

 

 

Spor la prajiturit!

 

 

 

5/5 (1 Review)

CategoriesDe Craciun
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *