R

Rulada cu capsuni si frisca

rulada cu capsuni si frisca3

 

Cea mai rapida prajitura cu crema ramane rulada. Foarte simplu de realizat, aceasta prajitura ne scoate din impas mereu .

Un blat simplu de pandispan rulat cu umplutura adecvata se poate transforma intr-un desert daca nu spectaculos, macar onorabil. Asta depinde de cat de mult va implicati si in decorare.

Pentru ca e sezon de capsuni si pentru ca noua ne plac mult capsunile cu frisca am facut rapid o rulada cu capsuni si frisca. Sa nu o lasam simpla , am imbracat-o in putina ciocolata.

 

rulada cu capsuni si frisca1

 

 

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Umplutura:

  • 500g smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
  • 500g capsuni
  • 50g zahar
  • 1 plic de intaritor frisca (optional)

Glazura:

  • 100g ciocolata
  • cateva capsuni

Mod de preparare:

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pregatim tava de la aragaz si o tapetam cu hartie de copt.

Pentru blat facem o compozitie clasica de pandispan. Ouale la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce aluatul isi dubleaza volumul si capata o culoare albicioasa.

Adaugam extractul de vanilie si faina . Faina se incorporeaza cu o paleta de silicon sau lemn, prin miscari largi de sus in jos. Nu uitati sa cerneti faina .

Compozitia se toarna in tava nivelandu-se usor pentru a avea o foaie dreapta. Se da la cuptor si se coace cca. 10 minute in cuptorul preinacalzit. Aveti grija sa lasati foaia sa se usuce pe margini doarece se va rula greu si se va rupe.

Dupa coacere lasati foaia la racorit 2-3 minute apoi rulati-o cu tot cu hartia de copt. Trebuie sa se raceasca complet inainte de umplere.

 

rulada cu capsuni si frisca5

 

Batem smantana rece cu zaharul pana devine bine legata. Daca avem nevoie folosim si un pliculet de intaritor pentru frisca.

Capsunile se spala sub jet de apa si se lasa bine la scurs. Ele se pot  sterge usor cu servetele de hartie pentru a elimina toata apa.

Desfacem usor foaia de pandispan, intindem frisca si presaram capsunile taiate bucati. Rulam foaia si apoi o glazuram.

 

rulada cu capsuni si frisca6

 

Pentru glazura topim ciocolata la bain marie si o turnam calda peste rulada. Gata rulada noastra cu capsuni si frisca.

 

rulada cu capsuni si frisca2

 

Punem rulada la frigider pentru 2-3 ore…sau nu . Noi nu prea am avut rabdare si am taiat-o imediat. Daca sta cateva ore se taie mai usor deoarece foaia absoarbe din umplutura si se inmoaie usor.

 

rulada cu capsuni si frisca4

 

Cam asta e rulada noastra de sezon. Va recomand si o rulada neglazurata.

Spor la prajiturit!

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *