F

Food Revolution Day – Iasi 2016

afis frd 2016

Food Revolution Day este o zi speciala in care ambasadorii din intreaga lume,  impreuna cu comunitatile din care fac parte sarbatoresc o zi a alimentatiei sanatoase  dar in acelasi timp trag si un semnal de alarma asupra problemelor grave cum ar fi : obezitatea la copii, mancarea nepotrivita din cantinele scolare, consumul mare de zahar si al produselor procesate, lipsa educatiei alimentare.

Food Revolution Day este ziua in care se sarbatoreste un proiect global unic de educatie și implicare condus  de Jamie  Oliver,  adresat  copiilor, adultilor, companiilor,  scolilor, restaurantelor,  scolilor  de gatit, chefilor, nutritionistilor, doctorilor, platformelor educationale sau simplilor foodies de zi cu  zi.

Anul acesta implinim 4 ani de cand sarbatorim si in Iasi aceasta zi. Astfel ca,  pe 20 mai , in curtea Casei Pogor din Iasi asteptam toti doritorii alaturi de noi.

 

frd 2016 22

 

Deoarece Food Revolution Day este un eveniment adresat in principal copiilor, cea mai mare atentie ei o vor primi. Vom avea 4 ateliere de gatit pentru copii, fiecare dintre ele sustinut de catre un ambasador:

Toti copiii inscrisi la ateliere vor gati impreuna si un desert sanatos dupa o reteta propusa de Jamie Oliver. Bineinteles ca vor mai avea parte de ceva surprize precum si de diplome personalizate.

Surprize vor avea si pentru restul participantilor. Va exista si un atelier de gatit pentru adulti, unde ambsadorul Bogdan Puiu va prepara impreuna cu acestia o reteta inedita. Ei vor primi pareri avizate legate de nutritie și vor face degustari de preparate si produse locale. Cele doua workshopuri vor fi tinute de medicii de la Clinica de Nutritie din Iasi.

Sa nu uitam de produsele locale furnizate de producatorii locali: Verde Bun, Gustul Natural,Camara lui Baciu, Panifcom, Via Naturalia, Tudia, Dor de Verde, Doamne Fereste, Prisaca Barnova, Scrijele de mere ca la bunica, Micro Greens, Aqua Carpatica, Magazia Moraritei, Food Forest. Din  ingrediente acestor producatori vom gati cu cei mici si mari dar vom pregati si multe gustari pentru participanti. Aici ne vor sprijini cativa bloggeri ieseni din Kooperativa2.0 Iasi.

Pentru ca ne dorim ca oamenii sa gateasca mai mult si mai inspirat vom avea si o tombola pentru toti participantii unde vor putea castiga carti semnate de Jamie Oliver  oferite de Editura Curtea Veche dar si ustensile de bucatarie oferite de Frarom International Est.

Multumim si sprijinului acordat de catre: Asociatia Troc, National al Literaturii Iasi, Restaurant Vivid, Slow Food Iasi, Cuptorul Moldovencei, Delta Plan, Samdan Solutions, Elite Promotion, Gustarici, Restaurant Sante, Smaranda Hristodorescu.

O sa fie zarva mare pentru ca ne auzim si la Radio Viva Iasi.

 

frd2016 8

 

Food Revolution Day poate fi oriunde, asa ca va indemn ca in aceasta zi sa fiti un pic mai atent la ce mancati, de unde cumparati si cum gatiti si nu uitati sa treceti pe la piata.

In rest va asteptam alaturi de noi si de aceasta miscare marca Jamie Oliver.

 

 

CategoriesParticipari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *