Rulada tiramisu cu lamaie este o prajitura racoroasa si acrisoara. In zilele fierbinti in care nu prea vrem sa aprindem cuptorul, dar totusi am manca ceva bun, recomand asa un desert.
Imi plac mult deserturile cu lamaie asa ca am construit rulada pornind de la un tiramisu clasic. Asadar cu niste ingrediente relativ simple: piscoturi, mascarpone, lamaie, smantana facem repejor un desert de vara.

Preparare pas cu pas rulada tiramisu cu lamaie
Ingrediente:
- 35 bucati piscoturi
- 500g mascarpone
- 200ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
- 50g zahar
- 1 pahar limonada
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul de la jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Prepararea in sine este foarte simpla.
Pregatim crema de lamaie pentru prajitura. Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul (nu punem mai mult pentru ca piscoturile sunt deja foarte dulci). Adaugam apoi branza mascarpone, coaja de lamaie si sucul. Amestecam usor pana se incorporeaza toate ingredientele si punem crema la rece.
Pe o folie de aluminiu vom construi rulada tiramisu. Inmuiem piscoturile in limonada printr-o scufundare foarte rapida. Daca le tinem mai mult ele se vor inmuia foarte tare si vor deveni flescaite.


Piscoturile se inmoaie si se aliniaza lipite una de alta. Eu am avut cate sapte bucati pe latime si cinci bucati pe lungime.
Din crema pregatita luam cam 2/3 si o intindem usor pe toata suprafata piscoturilor avand grija sa nu le deplasam. Rulam apoi piscoturile cu ajutorul foliei presand usor cu mana pe toata lungimea ruladei. Punem rulada la rece (invelita in folie) pentru cateva ore.

Dupa ce a stat le rece o decoram cu crema ramasa. Crema de lamaie se poate pune cu posul sau intinde simplu cu ajutorul unei palete de patiserie. Se presara si niste coaja de lamaie pentru putina culoare.

Rulada tiramisu cu lamaie se taie felii si se serveste rece. Prajitura asta este racoritoare si usoara. Se pastreaza in frigider.

Daca si voi sunteti iubitori de creme cu lamaie, va las si reteta de prajitura fina cu crema de lamaie.
Spor la prajiturit!