Desi fac supa de rosii cu orez de multe ori pe an,  nu am reusit sa pun niciodata reteta pe blog. Unde mai pui ca este supa mea preferata de vara. O fac des si o mananc cu multa placere.

Exista multe retete de supa de rosii ce difera de a mea, cu rosii oparite, cu ceva mai multe legume, cu crutoane etc. Varianta asta e una foarte simpla si pastreaza gustul intens al rosiilor.

supa de rosii cu orez

Preparare pas cu pas supa de rosii cu orez

Ingrediente:

  • 1,5 kg rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1,5-2 l apa
  • 20ml ulei
  • cateva crengute busuioc
  • 50g orez
  • Sare/piper

Mod de preparare:

Pentru aceasta supa rosiile trebuie sa fie bine coapte si gustoase. In timpul sezonului rece se poate face suc de rosii facut in casa sau cu rosii de la borcan.

Rosiile se spala bine si se taie bucati. Daca este nevoie se inlatura partea usor pietroasa din jurul coditei.

Stiu ca multa lume opareste rosiile, dar mie treaba asta mi se pare inutila, iar coaja de rosie chiar e buna.

supa de rosii cu orez

Se toarna apa peste rosii, cam cat sa le acopere usor. Asta inseamna circa 1,5-2l de apa. Cratita se pune la foc mediu.

Separat se calesc in ulei ceapa impreuna cu morcovul. Sunt singurele legume ce le folosesc in afara de rosii. Gustul rosiilor este minunat si vreau sa ma bucur de el.

In alta craticioara fierbem orezul separat. Orezul spalat se fierbe in apa cu sare la foc mic. Nu uitati ca orezul trebuie fiert intr-o cantitate generoasa de apa pentru a nu se transforma in pilaf. Orezul nu se fierbe complet ci doar ceva mai bine de jumatate. Se opreste focul si orezul va continua sa se umfle in apa fierbine.

Dupa ce rosiile au dat cateva clocote se adauga legumele calite, sarea, putin piper si se se mai fierbe atat cat legumele sa fie bine fierte. Toate legumele se paseaza cu un blender de mana.

La sfarsit se adauga orezul fiert. Acesta poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cum va place.

Supa de rosii cu orez o prefer cu busuioc, proaspat vara si uscat in celelalte sezoane. Mi se pare ca nu exista asociere mai buna si exclude din start patrunjelul.

supa de rosii cu orez

Din aceeasi gama va las si retetele de supa rece de rosii si supa crema de dovleac cu rosii.

 Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *