Zilele fierbinti se incheie cu cate o salata de sezon, de data asta o salata cu piersici la gratar si branza de capra.
Poate pare ciudat, dar piersicile la gratar sunt delicioase si in combinatie cu ingredientele potrivite pot ajunge si intr-o salata, nu doar intr-un desert dupa cum am crede.
Salata asta are gust bun, este usoara si are si ceva proteine. Recunosc ca imi cam plac salatele ce contin branza.
Preparare pas cu pas salata cu piersici la gratar si branza de capra
Ingrediente pt 2 persoane
- 1-2 piersici
- 200g rucola
- 100g branza de capra
- 2 linguri seminte
- 2 linguri nuci
- 1 lingura otet balsamic (sau un otet fructat)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Rucola se spala sub jet de apa, se scurge si apoi se zvanta bine. Se aseaza in doua farfurii.
Piersicile se spala, se sterg si se taie in jumatati. Se aseaza pe grillul fierbinte cu partea taiata in jos. Se lasa doua-trei minute, apoi se intorc pe cealalta parte tot cateva minute. Piersicile coapte la gratar se lasa la racorit apoi se taie felii.
Deasupra rucolei se aseaza felii de piersica si branza de capra se rupe bucatele Nucile si semintele se trag putin la tigaie pentru un gust bun. Ele doar se rumenesc, nu se prajesc in ulei. Se presara deasupra salatei.
La sfarsit se adauga dressingul doar daca salata se serveste in acel moment. Daca nu, el va fi adus la servire.
Dressingul are cele trei ingrediente de baza: ulei, otet, sare. Uleiul va fi de masline, otetul va fi unul de calitate preferabil balsamic sau unul fructat.
Toate aceste ingrediente impreuna dau o savoare tare faina. Se potrivesc de minune unele cu altele si fac ca salata sa fie una de exceptie.
Din categoria salatelor de vara va las si reteta de salata ardei copti cu branza.
Spor la gatit