Salata de leurda cu halloumi si dressing cu miere este o nebunie de salata. Ma bucur ca am avut inspiratia pentru aceasta asociere pentru ca momentan a intrat pe lista favoritelor.
Da, a aparut leurda si e musai sa ne bucuram de ea pentru proprietatile minunate pe care le are, dar si pentru gustul bun si inconfundabil
Preparare pas cu pas salata de leurda cu halloumi si dressing cu miere
Ingrediente 2 persoane:
- 1 legatura mare leurda
- 2 oua
- 6 felii halloumi
- sare
- 1 lingurita miere de albine
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline preset la rece
Mod de preparare:
Leurda se spala sub jet de apa, se scurge si se zvanta astfel incat sa nu contina apa. Se rupe (taie) in bucati si se aseaza in doua farfurii.
Ouale se fierb tari si se taie in sferturi.
Branza halloumi se taie in felii si se pune la gratar pe ambele parti. Halloumi este probabil singura branza ce se poate pregati la gratar. Ea este tare, cu o textura usor gumoasa, dar foarte buna in salate de acest gen.
Se aseaza in farfurii atat ouale cat si halloumi astfel incat sa aiba un aspect placut.
Intr-un bol mic se face dressingul. Se amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, sarea si miere pana ce se transforma intr-o emulsie omogena. Ingredientele pentru dressing se pot pune intr-un borcanel mic cu capac si apoi acesta se agita energic. Asa putem face si o cantitate mai mare de dressing pe care ulterior o putem pastra pentru scurt timp in frigider.
Turnam dressingul pe salata doar in momentul servirii. Cred ca el este cel care leaga foarte bine ingredientele, reduce putin din gustul intens usturoiat al leurdei si lasa in final un gust dulce acrisor.
As putea manca apoape zilnic cate o portie din salata asta, cel putin o perioada.
Sper sa va placa si voua.
Spor la gatit si daca mai vreti retete cu leurda dati clic aici.