C

Ciuperci cu leurda si maioneza

 

Pentru zile de primavara timpurie recomand niste ciuperci cu leurda si maioneza.

Leurda este in plin sezon si este atat de buna incat nu ma pot abtine sa nu o folosesc in diferite moduri. Dupa multe salate, paste, pesto de leurda, acum am combinat niste ciuperci cu maioneza cu leurda. In acesta asociere leurda aduce nota de prospetime preparatului, iar bogatia ciupercilor in proteine fac sa fie o mancare satioasa.

 

leurda2 bun

 

Preparare pas cu pas ciuperci cu leurda si maioneza

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 400g ciuperci  proaspete sau congelate (merg si cele conservate)

– 4 linguri de maioneza de casa

– 1 legatura mica de leurda

Mod de preparare:

Pentru preparare avem nevoie de ciuperci fierte. Eu am folosit opintici (ghebe) puse asta toamna. Le-am spalat bine, fiert si tocat cu cutitul.

Ciupercile tocate se amesteca cu leurda taiata marunt si maioneza de casa. Pentru maioneza de casa folositi un galbenus de ou fiert, un galbenus de ou crud, 1 lingurita mustar, 100 ml ulei de floarea soarelui, sare si o lingura de zeama de lamaie.

Preparatul se potriveste de gust, dupa care, cu ajutorul unui inel de inox se monteaza pe farfurie.

Felul asta de mancare este foarte simplu si banal, dar am vrut sa va dau o idee de a folosi altfel leurda.

Ciuperci cu leurda

Spor la gatit !

  1. blank
    Nicoleta-Adriana says:

    folosesc leurda in salate, la fel ca si grausorul, pe care il gasim prin paduri sau locuri umbrite de copaci, are radacina ca si bobul de grau, de asta ii si spune grausor, iar frunza este asemanatoare cu cea de toporas, numai ca este lucioasa. si leurda daca te uiti bn, frunza seamana cu ce de lacramioare…incercati grausorul primavara..este mult mai gustos decat salata verde…pofta buna! Cat despre aceasta combinatie, sincer, nu am incercat dar nu are de ce sa fie rau la gust…adevarul este ca nu prea ma bat asa tare dupa bureti. Uneori doar de pofta, insa este bn sa stii gum sa-i gatesti in mai multe moduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *