Din gama pastilor altfel, astazi vom pregati o pasca cu branza si ciocolata , numita si pasca poloneza. Din punctual meu de vedere aceasta pasca s-ar putea numi chiar tort cu branza, dar sa nu ne abatem de la subiect si sa purcedem la treaba.
Ingrediente blat:
– 1 ou
– 100g unt
– 1/2 pahar zahar
– 1/2 pahar lapte
– 1 pahar faina (1 pahar=cca 250g)
– 2 linguri cacao
– 1plic praf de copt
– 1 lingura extract de vanilie
– 1 praf sare
Ingrediente umplutura branza:
– 1/2 kg de branza
– 100g unt
– 2 oua
– 1 pahar zahar+1 plic zahar vanilat
– 1 pahar faina
– coaja de lamaie
– 50g stafide
Glazura:
– 150 g ciocolata
– 5 linguri de lapte
Mod de preparare:
Pentru pregatirea blatului amestecam usor untul la temperatura camerei cu zaharul, oul, sarea, vanilia si cacaoa. Apoi turnam cate putin lapte, faina si praful de copt . Recomand sa folositi un tel la omogenizarea ingredientelor pentru a obtine un aluat fara cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unui chec.
Pentru umplutura amestecam branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, faina, coaja de lamaie, untul moale. Cand toate s-au omogenizat adaugam albusurile batute spuma.
Asamblare si copt:
Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitia blatului si o punem la cuptor (preincalzit in prealabil) la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute.
Scoatem tava din cuptor si repejor turnam crema de branza iar apoi ce ne-a mai ramas din compozitia de blat . Introducem iar tava la cuptor pentru inca 40 de minute (verificati cu o scobitoare).
Pasca poloneza se scoate din tava si se lasa la racit.
Cand este rece o glazuram cu ciocolata. Ciocolata impreuna cu laptele le topim la bain marie si apoi aceasta glazura se toarna peste pasca.
Cam asta e pasca cu branza si ciocolata .
Va mai recomand si prajitura pasca, foarte usor de facut si tare buna https://prajituricisialtele.ro/2012/04/12/pasca-prajitura/
Spor la prajiturit!
arata grozav de bine si de buna!!
Merci ! Sper sa o incerci.
Am citit reteta, am facut-o, am savurat-o, drept pentru care iti multumesc! Si in fotografia noastra arata la fel de apetisanta!
Multumesc.
Pozele mele nu sunt asa de reusite :). Probabil le voi schimba in curand.
Ma puteti ajuta cu niste informatii suplimentare ? Compozitia de brinza era pre atare si nu am putut-o intinde peste blatul din tava, care ramasese semi-lichid dupa 6 minute la cuptor. Asa ca am pus bucati-bucati. Dar nu s-a compt nici dupa o ora la cuptor. a ramas lichida oricit am tinut-o la cuptor si in final am aruncat-o.
Puteti da mai multe detalii despre ce fel de brinza ati folosit, ca ma gindesc ca poate asta a fost problema ?
Buna,
branza a fost de vaci, clasica romaneasca.
Chiar nu inteleg de ce nu s-a copt. Ce branza ati folosit?
Poate problema este din cuptor sau din faptul ca nu a fost incalzit suficient inainte de a introduce tava, sau nu coace bine.
Reteta asta a facut-o multa lumea a fost incantata de rezultat.
Imi pare rau! Sper ca la urmatoarea incercare sa fie bine.
A fost cream cheese . La final, dupa vreo ora si jumatate de copt, arata ca un blkat de negresa insa inauntru nu era coapta faina aia cu brinza, ci ramasese semi-lichida, ca o paine necoapta. Nu s-a putut minca. O sa incerc din nou maine, insa am gasit alte variante de pasca poloneza care au doar 3 linguri de faina in compozitia de brinza, si am cumparat cotrtage cheese ca e mult mai dura si poate merge mai bine. Alea 200 gr. de faina amestecate cu brinza i-au eliminat complet gustul de brinza, era un soi de pandispan alb si necopt.
Cumptorul a fost bine preincalzit, coace perfect ca am facut prajituri in el.