P

Pasca cu branza si ciocolata

Pasca poloneza bun

Din gama pastilor altfel, astazi vom pregati o pasca cu branza si ciocolata , numita si pasca poloneza. Din punctual meu de vedere aceasta pasca s-ar putea numi chiar tort cu branza, dar sa nu ne abatem de la subiect si sa purcedem la treaba.

Ingrediente blat:

–         1 ou

–         100g unt

–         1/2  pahar zahar

–         1/2 pahar lapte

–         1 pahar faina (1 pahar=cca 250g)

–         2 linguri cacao

–         1plic praf de copt

–         1 lingura extract de vanilie

–         1 praf sare

Ingrediente umplutura branza:

–         1/2 kg de branza

–         100g unt

–         2 oua

–         1 pahar zahar+1 plic zahar vanilat

–         1 pahar faina

–         coaja de lamaie

–         50g stafide

Glazura:

–         150 g ciocolata

–         5 linguri de lapte

Mod de preparare:

Pentru pregatirea blatului amestecam usor untul la temperatura camerei cu zaharul, oul, sarea, vanilia si cacaoa.  Apoi turnam cate putin lapte, faina si praful de copt . Recomand sa folositi un tel la omogenizarea ingredientelor pentru a obtine un aluat fara cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unui chec.

Pentru umplutura amestecam branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, faina, coaja de lamaie, untul moale. Cand toate s-au omogenizat adaugam albusurile batute spuma.

Asamblare si copt:

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitia blatului si o punem la cuptor (preincalzit in prealabil) la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute.

Scoatem tava din cuptor si repejor turnam crema de branza iar apoi ce ne-a mai ramas din compozitia de blat . Introducem iar tava la cuptor pentru inca 40 de minute (verificati cu o scobitoare).

pasca cu ciocolata4bun

Pasca poloneza se scoate din tava si se lasa la racit.

Cand este rece o glazuram cu ciocolata. Ciocolata impreuna cu laptele le topim la bain marie si apoi aceasta glazura se toarna peste pasca.

Cam asta e pasca cu branza si ciocolata .

pasca cu ciocolata bun

Va mai recomand si prajitura pasca, foarte usor de facut si tare buna https://prajituricisialtele.ro/2012/04/12/pasca-prajitura/

Spor la prajiturit!

5/5 (1 Review)

  1. Framintel says:

    Ma puteti ajuta cu niste informatii suplimentare ? Compozitia de brinza era pre atare si nu am putut-o intinde peste blatul din tava, care ramasese semi-lichid dupa 6 minute la cuptor. Asa ca am pus bucati-bucati. Dar nu s-a compt nici dupa o ora la cuptor. a ramas lichida oricit am tinut-o la cuptor si in final am aruncat-o.
    Puteti da mai multe detalii despre ce fel de brinza ati folosit, ca ma gindesc ca poate asta a fost problema ?

    1. Dana says:

      Buna,
      branza a fost de vaci, clasica romaneasca.
      Chiar nu inteleg de ce nu s-a copt. Ce branza ati folosit?
      Poate problema este din cuptor sau din faptul ca nu a fost incalzit suficient inainte de a introduce tava, sau nu coace bine.
      Reteta asta a facut-o multa lumea a fost incantata de rezultat.
      Imi pare rau! Sper ca la urmatoarea incercare sa fie bine.

  2. Framintel says:

    A fost cream cheese . La final, dupa vreo ora si jumatate de copt, arata ca un blkat de negresa insa inauntru nu era coapta faina aia cu brinza, ci ramasese semi-lichida, ca o paine necoapta. Nu s-a putut minca. O sa incerc din nou maine, insa am gasit alte variante de pasca poloneza care au doar 3 linguri de faina in compozitia de brinza, si am cumparat cotrtage cheese ca e mult mai dura si poate merge mai bine. Alea 200 gr. de faina amestecate cu brinza i-au eliminat complet gustul de brinza, era un soi de pandispan alb si necopt.
    Cumptorul a fost bine preincalzit, coace perfect ca am facut prajituri in el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *