P

Pasca cu blat din pandispan

Se apropie Sarbatorile de Paste si incepe sa se simta atmosfera aia frumoasa, premergatoare oricarei sarbatori de altfel. Deja lumea a inceput sa caute retete pentru masa de Paste.

Bineinteles ca pasca este mereu prezenta pe masa si gospodinele se intrec in a pregati tot felul de retete, de la cea clasica, la cea cu smantana sau ciocolata.
De data asta m-am gandit sa vin in ajutor celor care doresc  o pasca ce seamana mai mult a prajitura . Este vorba de pasca cu blat din pandispan.

Impreuna cu Dr. Oetker vom continua seria concursurilor destinate iubitorilor de dulciuri facute in casa,  din cadrul campaniei “Bucuria de a imparti ceva bun”.

Concursul acesta are ca tema „pasca” si se desfasoara in perioada 22-31 martie 2018, iar pentru a participa alaturi de blogul Prajiturici trebuie sa procedati asa:

  • pregatiti o pasca folosind ingrediente de prajituri Dr. Oetker (drojdie, esente naturale, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra etc), iar apoi ii faceti o poza impreuna cu ingredientele folosite
  • postati poza in comentariul de concurs de pe pagina facebook Prajiturici
  • dati share concursului folosind hashtag-urile: #impartecevabun si #pascaprajituricisialtele

Premiul concursului este un slow cooker Crock Pot si acordarea premiului se va face prin tragere la sorti cu ajutorul Random.Org

Toate etapele de preparare le puteti vedea si  pe filmul de pe canalul meu Youtube. ( va invit sa va si abonati)

Ingrediente blat (tava cu diametrul de 20cm.):

  • 3 oua
  • 90g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 90 g faina

Ingrediente umplutura:

  • 650g branza de vaci
  • 75g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri de Finesse Vanille Bourbon Dr. Oetker
  • 2-3 linguri stafide
  • 1 lingura amidon (optional)

Mod de preparare pasca cu blat din pandispan:

Pregatim o tava cu fund detasabil, cu diametrul de 20 cm. tapetand-o cu hartie de copt.

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.

Punem stafidele la hidratat, preferabil in rom, coniac sau o esenta naturala.
Ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon  se mixeaza pana ce compozitia isi dubleaza volumul si culoarea este albicioasa. Se adauga faina cate putin si se incorporeaza cu o paleta de silicon, cu miscari usoare de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pentru cca. 10-12 minute.

Branza de vaci bine scursa de zer se amesteca cu zaharul, ouale si vanilia naturala. Se adauga stafidele bine scurse si se omogenizeaza compozitia.

Se scoate tava din cuptor si se toarna usor compozitia de branza . Aceasta se intinde cu miscari lejere si se reintroduce in cuptor pentru cca. 15-20 de minute.

Pasca cu blat din pandispan este gata atunci cand branza este usor rumenita si compozitia este legata.
Se scoate din cuptor si se lasa la racorit. La final se pudreaza cu zahar pudra si se taie felii.

Spor la prajiturit!

CategoriesDe Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *