Friptura de miel cu vin rosu si mirodenii vine in sprijinul celor care doresc o reteta delicioasa pentru Paste. Mai mult de atat, aceasta reteta face ca friptura de miel sa nu fie privita cu suspiciune.
Multa lume refuza carnea de miel (oaie, capra, ied) pe considerente de miros/gust.
Cred insa ca o carne din aceasta categorie, daca este gatita cum trebuie iese atat de buna incat se cam ling blidele dupa .
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel
- 250 ml vin rosu demisec
- 2 crengute rozmarin
- 4-5 boabe ienibahar
- 4-5 cuisoare
- 1 capatana mare de usturoi
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Carnea de miel trebuie spalata foarte bine in mai multe randuri , sub jet de apa, deoarece se poate intampla sa ramana impuritati de la taiere.
Dupa spalare se scurge bine si carnea se tamponeaza cu servete de hartie.
Carnea se amesteca cu vinul rosu , sarea si condimentele. Vinul rosu trebuie sa fie unul de buna calitate, asta este o regula de baza daca vrei sa ai un preparat bun. Vasul se acopera si se lasa la rece pentru cateva ore, chiar si peste noapte.
Intr-o tava de yena sau oala de fonta se toarna carnea cu tot continutul de vin si mirodenii. Se adauga o capatana de usturoi pe care o taiam in jumatate. Nu este nevoie sa curatam usturoiul, doar spalam putin capatana.
Vasul se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 2,5 ore la 170 de grade. Nu uitati sa intoarceti macar o data carnea de pe-o parte pe alta.
La sfarsit cand carnea este moale ca si textura puteti descoperi vasul si lasati carnea sa se mai rumeneasca .
Friptura de miel cu vin rosu si mirodenii are un gust minunat si o textura frageda.
Noi am servit-o cu un piure de cartofi si pastarnac , preparat cu lapte fierbinte, unt si nucsoara. Alaturi au mai fost niste castraveti murati si un pahar de vin rosu Radacini din Rep. Moldova.
Pentru inspiratie va recomand si o reteta de friptura de miel cu vin alb si usturoi ce apartine Florentinei.
Spor sa aveti!