P

Pasca cu smantana si ciocolata

Pasca cu smantana si ciocolata vine sa completeze suita mea de retete de pasca. De-a lungul anilor am experimentat pasca traditionala, pasca cu branza si ciocolata, pasca cu blat de pandispan, pasca cu smantana si blat din pandispan, pasca prajitura, pasca fara blat sau pasca raw vegana. Pe toate le gasiti daca dati clic aici.

pasca cu smantana si ciocolata

La un moment dat am observant ca erau persoane ce intrebau de pasca cu smantana si ciocolata. Am incercat si eu o varianta si as spune ca seamana mult cu o tarta, dar asta nu e ceva rau.

Stiu ca sunt tot felul de discutii legate de pasca, dar nu e cazul sa ne afundam in polemici. Fiecare pune pe masa ce crede de cuviinta, iar faptul ca nu ai o pasca traditionala nu are nici o legatura cu credinta.

Preparare pas cu pas pasca cu smantana si ciocolata

Ingrediente blat (diamterul 26cm):

  • 200g smantana
  • 75g zahar
  • 25g cacao
  • 25g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 faina
  • 1 strop sare

Ingrediente umplutura:

  • 250g smantana (peste 30% grasime)
  • 125g ciocolata (peste 50% cacao)
  • 1 ou
  • bombonele colorate pentru décor

Mod de preparare blat:

Smantana se amesteca cca un minut cu zaharul si sarea. Se adauga untul moale (sau topit si racit) si apoi cacaoa si bicarbonatul. Eu am folosit o cacao bio de la Via Naturalia. La sfasit se toarna faina in doua-trei etape si se formeaza aluatul. Acesta trebuie sa fie usor moale.

Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul cu sucitorul. Intr-o forma de tarta sau tort  se pune aluatul ce se va intepa cu o furculita pentru a evita umflarea lui.

Daca folosim o tava de ceramica o ungem usor cu unt. Daca folosim o forma de tort cu fund detasabil o tapetam cu hartie de copt.

pasca cu smantana si ciocolata

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius si preparam crema.

Intr-o cratita se infierbanta smantana (nu se fierbe), se ia vasul de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Cu un tel se amesteca pana ce ciocolata s-a topit complet.

pasca cu smantana si ciocolata

Peste aceasta se adaga un ou pe care l-am batut putin in prealabil. Totul se toarna in tava si tava se da la cuptor pentru cca 35-40 de minute, la 180 grade Celsius in cuptorul preincalzit.

Pasca cu smantana si ciocolata este gata atunci cand compozitia s-a inchegat. Ea oricum se va mai intari un pic si dupa ce se raceste.

Dupa coacere se lasa la racit si abia apoi se scoate din tava. Ea se poate decora cu bombonele colorate, cu flori sau poate fi lasata cu simpla.

pasca cu smantana si ciocolata

Asta e incercarea mea de pasca, dar ar putea fi numita prajitura sau tarta. Probabil ca varianta ideala ar fi avut o inaltime ceva mai mare si bineinteles si mai multa umplutura.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *