Zilele trecute am avut pentru masa de pranz pulpe de pui cu sos de smantana si mustar. De fapt gustul final a fost dat si de condimente, fara de care nu ar fi avut atata farmec.
Pe blog am si o reteta de chiftelute din piept de curcan in genul asta, doar ca e putin diferita reteta.
Am vrut sa mai schimb ceva in gustul banal de carne de pui la cuptor si cred ca am reusit binisor.
Preparare pas cu pas pulpe de pui cu sos de smantana si mustar
Ingrediente pentru doua persoane:
- 2 pulpe de pui
- 200g smantana de gatit (merge si fermentata)
- 2 lingurite mustar
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita curry iute
- 1/2 lingurita garam masala
- sare
- 25 ml ulei
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 200 grade Celsius.
Pulpele de pui se spala, se scurg bine si se sterg cu servete de hartie si se sareaza putin. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc pulpele, pe ambele parti, cca 2-3 minute pe fiecare parte.
Se transfera pulpele intr-o tava, se acopera cu o folie si se dau la cuptor pentru cca. 25-30 de minute. Atunci cand carnea este bine patrunsa se da deoparte folia si se mai lasa cat sa se rumeneasca binisor. Eu am folosit un program de grill ce face treaba asta destul de rapid.
Smantana se amesteca cu mustarul, condimentele si putin sare. Se toarna intr-o tigaie putin adanca si se amesteca usor, cat sa dea cateva clocote. Pulpele rumenite se aseaza in tigaie si se tavalesc in sos. Se mai lasa asa pe foc mic, 1-2 min cat sa se patrunda putin si se potriveste gustul de sare.
Culoarea asta minunata a sosului este data de turmeric. Condimentele folosite le puteti ajusta si in functie de gusturile personale.
Mie mi-a placut mult cum a iesit, atat vizual cat si la gust.
Pulpele le-am mancat alaturi de un orez alb simplu si ceva legume proaspete.
Dupa cum se vede, reteta de pulpe de pui cu sos de smantana si mustar e gata. Adica totul se face foarte repede.
Sper ca v-am inspirat si veti incerca si voi reteta.
Spor la gatit!