Imi place conopida gatita in diferite moduri si azi va aduc o reteta delicioasa de sezon: pulpe de pui cu conopida si praz la cuptor.
Si prazul este printre legumele favorite asa ca l-am pus langa conopida. Foarte bine am facut pentru ca impreuna cu condimentele chiar au dat un preparat plin de gust. Gustul aromat al conopidei, cu cel dulceag al prazului si gustul picant al ardeiului iute sau combinat de minune.
Pe blog puteti gasi si alte retete: conopida gratinata cu cascaval sau conopida la cuptor cu sos de patrunjel si branza. (astea sunt preferatele mele)

Preparare pas cu pas pulpe de pui cu conopida si praz la cuptor
Ingrediente:
- 8 pulpe superioare
- 1 conopida medie
- 1-2 bucati praz
- 2 ardei iuti
- 1 lingurita rasa turmeric
- 1 lingurita rasa sare
- 1/2 lingurita piper
- 3-5 linguri iaurt gras
- 2 linguri ulei
- patrunjel proaspat
Mod de preparae:
Se aprinde cuptorul la 200 grade Celsius.
Pupele de pui se spala, se sterg bine cu servet de hartie si se freaca cu sare si piper.
Conopida se spala sub jet de apa , se scurge si se desface in buchetele.
Prazul curatat si spalat se taie felii, iar ardeiul iute feliute subtiri.
Intr-un bol mare se pun pulpele de pui si legumele.


Iaurtul se amesteca cu condimentele, uleiul si putina sare. Acest dressing se toarna peste legume si pulpe. Se amesteca bine si se aseaza intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava de yena/ceramica.
Tava se da in cuptorul preincazit la 200 grade Celsius, timp de cca.40-45 de minute sau atat timp cat este necesar pentru coacerea pulpelor. Ele trebuie sa fie usor rumenite. Conopida se coace destul de rapid.

Asadar pulpe de pui cu conopida si praz la cuptor- o mancare simpla de toamna, perfecta pentru mesele in familie.
Spor la gatit!