C

Conopida la cuptor cu sos de patrunjel si branza

Conopida la cuptor cu sos de patrunjel si branza este o inspiratie delicioasa venita de la Jamie Oliver. Desi el a preparat aceasta reteta folosind un sos de broccoli, eu m-am gandit ca patrunjelul s-ar potrivi la fel de bine. Patrunjelul inca se gaseste din plin la piata si are un gust ce trebuie exploatat mai mult decat in ciorbe.
Multa lume se plange ca nu stie cum sa gateasca conopida. Reteta asta vine cumva in ajutorul lor, mai ales ca e putin altfel decat cele clasice.

Mie imi place conopida si toamna asta am mai experimentat o reteta ce a avut mare succes: supa crema de conopida cu usturoi copt.

Ingrediente:

  • 1 conopida mijlocie
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 50g unt
  • 2 catei usturoi
  • 500ml lapte
  • 50 g parmezan (alta branza tare)
  • 30 g faina
  • 4 linguri pesmet
  • 75 g nuci
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

Conopida se spala sub jet de apa, se scurge si se rupe buchetele. Buchetelele de conopida se aseaza intr-un strat intr-o tava de iena sau emailata.

 

 

Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga usturoiul taiat feliute. Se lasa foarte putin, cat sa elibereaza aromele. Peste acestea se adauga faina si se amesteca mereu, cam un minut, cat se formeaza o pasta. Lapetele se toarna cate putin si se incorporeaza.

 

 

Peste acest sos se adauga patrunjelul tocat si se fierbe 1-2 minute. Compozitia se pune la robot sau blender pentra a obtine un sos fin. Sosul de patrunjel se amesteca cu parmezanul dat pe razatoare si se toarna peste conopida asezata in tava.

Pentru crusta crocanta vom folosi pesmet sau chiar o paine cu coaja tare trecuta pe la robot. Nucile se taie grosier si se amesteca cu pesmetul, putin cimbru (sau alte ierburi care va plac) si sare. Amestecul se presara uniform pe toata suprafata tavii. Eu am pus putin parmezan si in crusta.

 

 

Tava  se da la cuptor pentru circa 30- 40 de minute. Nu uitati ca acesta trebuie sa fie preincalzit la 180 grade Cesius.

Conopida cu sos de patrunjel si branza va sta la cuptor pana ce crusta se rumeneste si se observa cum interiorul fierbe.

Mancarea asta e delicioasa si cred ca are ceva special pentru o mancare cu conopida. Se poate servi ca atare sau impreuna cu alt preparat (peste, salata proaspata, carne).

 

 

Sper ca v-am inspirat si acum va doriti sa gustati.

Pofta buna!

CategoriesGarnituri
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *