Astazi avem conopida gratinata cu cascaval. Noua ne place conopida si o mancam destul de des. Pe langa multele proprietati are si un gust bun atat gatita cat si cruda. Da, conopida se mananca si cruda.

Sezonul legumelor este destul de sarac in perioada asta, dar mai gasim si in supermarket unele produse, la preturi rezonabile.

Acest preparat este potrivit la pranz sau cina.

Preparare pas cu pas conopida gratinata cu cascaval

Ingrediente:

  • 1kg conopida
  • 2 oua
  • 200g smantana de gatit (peste 25% grasime)
  • 150g cascaval afumat
  • 1/2 lingurita sare
  • nucsoara/piper dupa gust

Mod de preparare:

Conopida se spala sub jet de apa si se desface in buchetele. Se pune un vas cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca se pune conopida, cu grija sa nu va stropiti. Se amesteca usor si se lasa 2-3 minute, nu mai mult.

Conopida nu trebuie sa fie fiarta ci doar oparita. Se scurge bine de apa si se lasa la racorit.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se unge o forma de ceramica cu unt.

Ouale se bat cu un tel (sau chiar mixer) si apoi se amesteca cu smantana de gatit. Se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust. Nucsoara imbogateste mult gustul in sosurile cu smantana.

Se amesteca conopida cu sosul pregatit si toata compozitia se toarna in tava. Deasupra se presara cu generozitate cascavalul afumat ras. Puteti folosi si cascaval simplu sau mozzarella, insa gustul usor afumat are mult farmec in combinatia asta.

Tava se da la cuptor pentru cca 30-40 de minute pana ce compozitia s-a legat si cascavalul s-a rumenit frumos.

Se scoate din cuptor si se lasa putin la racorit.

Conopida gratinata cu cascaval se serveste calda alaturi de o salata verde.

Puteti incerca si conopida cu branza si sos de patrunjel, dupa reteta lui Jamie Oliver.

Spor la gatit!

CategoriesCu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *