B

Briose din albusuri si fructe de padure

Briose din albusuri si fructe de padure este o reteta care te scapa de albusurile ramase de la alte preparate. De multe ori daca facem maioneza, cozonaci, crema de vanilie etc. ramanem cu albusuri in frigider.

De multe ori eu le congelez si pun o eticheta pe punga cu numarul albusurilor ca sa stiu atunci cand vreau sa le folosesc. Imi pare rau sa le arunc, asa ca incerc mereu sa fac altceva cu ele. Cel mai indemana este bezeaua clasica si eu chiar sunt un fan inrait al celebrei Pavlova.
Acum mi-a venit in minte sa incerc niste briose si chiar au iesit foarte bune. Sper sa va fie de folos. In loc de fructe de padure puteti folosi si alte fructe, preferabil acrisoare: visine, zmeura, agrise etc.

Pe blog am si o reteta de rulada din albusuri cu crema de vanilie.

Preparare pas cu pas briose din albusuri si fructe de padure

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 75g zahar
  • 75g unt topit
  • 100g iaurt
  • 100g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 strop de sare
  • 3-4 linguri fructe de padure

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava pentru briose, cu hartiutele aferente.

Cele trei albusuri se mixeaza cu zaharul si sarea pana ce acestea se intaresc si se tin de paleta mixerului. Se adauga untul topit si racit cate putin si se amesteca usor cu o paleta. Urmeaza de incorporat iaurtul si apoi cacaoa, faina si praful de copt.

Cand toate ingredientele s-au incorporat aluatul este gata. Cu o lingura se pune compozitia in tava, in fiecare hartiuta (cam trei sferturi din hartia de briosa). Deasupra se presara fructele de padure.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 8 briose maricele.

Puteti mari cantitatile daca aveti mai multe albusuri.

Briosele din albusuri si fructe de padure se coc cca. 25 de minute la 180grade Celsius.

De regula, dupa coacere briosele se scot pe un gratar pentru a se raci corect.

Se pot lua la pachetel sau servi la micul dejun. La mine au mers perfect cu un pahar cu lapte.

Reteta asta banala o puteti transforma si pentru copiii mai mici inlocuind cacaoa cu pudra de roscove, iar zaharul redus sau inlocuit si el cu o lingura de sirop de curmale sau artar.

Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *