Vine o perioada in care vom ramane cu multe albusuri, asa ca va aduc o reteta de cornulete din albusuri.

Sunt cornulete neumplute, dar perfecte la cafea. Au o textura usor crocanta si gustul e asemanator unui fursec. Cacaoa si nucile dau nota finala a gustului. Cornuletele sunt doar putin dulci, asa ca puteti mari cantitatea de zahar daca va stiti iubitori de dulce.

Nu stiu ce mai faceti voi cu albusurile ramase, dar eu am mai facut briose sau chec cu cacao si cafea…si bineinteles multe Pavlove si bezele.

cornulete din albusuri

Reteta este cu inspiratie din Bunica.Md, un site unde puteti gasi multe retete din Rep Moldova.

Preparare pas cu pas cornulete din albusuri

Ingrediente:

  • 90g albus (cca. 3 albusuri)
  • 100g unt
  • 50g zahar
  • 140g faina
  • 25g cacao
  • 50g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt (4-5g)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 strop sare
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si sarea. Se adauga cate putin untul topit si racit + extractul de vanilie amestecand usor.

Deasupra se toarna cacaoa, nucile macinate si apoi faina cu praful de copt. Se amesteca pana ce se omogenizeaza ingredientele. Se va obtine un aluat usor moale si lipicios. Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru vreo ore sau chiar peste noapte.

Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius.

Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina. Este usor sfaramicios, dar se poate intinde cu sucitorul intr-o foaie nu foarte subtire.

cornulete din albusuri

Cu un taietor ondulat (sau cu cutitul) se decupeaza tringhiuri cu unghi ascutit.

Triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf obtinand astfel niste cornulete din albusuri foarte dragalase.

Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie si se coc la 180 grade Celsius, cca.25-30 de minute.

cornulete din albusuri

Dupa coacere se dau prin zahar pudra vanilat si se pastreaza in cutii metalice inchise ermetic.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *