Reteta de fursecuri din albusuri si cocos vine sa completeze colectia retetelor cu albusuri. In preajma marilor Sarbatori raman albusuri de pe la cozonaci, maioneza sau creme. E bine sa nu le aruncam ci sa le folosim deoarece exista multe retete in acest sens.
Fursecurile cu cocos si albusuri sunt de fapt acele Kokosmakronen, adica un fel de macarons cu cocos.
Reteta este mai mult decat rapida, adica in maxim 30 de minute aveti gata fursecurile.

Preparare pas cu pas fursecuri din albusuri si cocos
Ingrediente:
- 3 albusuri (120g)
- 150g zahar
- 170g fulgi
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 170 grade Celsius si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Daca folositi albusuri ce au fost congelate in prealabil lasati-le sa se decongeleze in frigider si nicidecum nu fortati aceasta etapa.
Daca albusurile separate le aveti in frigider, preferabil ar fi sa nu depaseasca maxim 2-3 zile si sa stea intr-un recipient acoperit.
Albusurile se mixeaza usor cu un strop de sare pana se formeaza bezeaua si sta bine pe palete. Se adauga treptat zaharul in trei reprize si se bate pana ce bezeaua devine ferma, este lucioasa si sta bine fixate pe paleta mixerului.
Cu o spatula se incorporeaza fulgii de cocos, coaja si zeama de lamaie. Incorporarea se face cu miscari largi, de jos in sus pentru a nu strica bezeaua.
In tava tapetata cu hartie de copt compozitia se aseaza gramajoare cu lingurita sau se pune cu un pos. Aceste fursecuri pot fi tepoase sau pot fi rotunjite, asta tine de preferinte.
Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit cca.10- 12 minute la 170- 160 grade Celsius. Aici avem in vedere un cuptor electric. Ele trebuie sa se rumeneasca putin si sa formeze o crusta exterioara. Daca le vreti mai uscate se mai pot lasa in cuptor dupa ce ati oprit focul. Indiferent de situatie le lasam sa se raceasca in tava si apoi le transferam in cutii inchise ermetic.

Din aceasta compozitie au iesit aproape doua tavi de fursecuri.
Ele pot fi si stropite cu ciocolata sau glazurate la partea inferioara, dar m-am gandit ca e suficient zahar in compozitia lor.
Spor la prajiturit!