T

Tort de post cu crema de ciocolata si visine

De mult timp imi doream sa incerc o reteta de tort de post si iata ca am reusit sa duc la bun sfarsit un delicios tort de post cu crema de ciocolata si visine.

Pentru blat am plecat de la negresa de post cu visine, iar crema am ales sa fie cu ciocolata si lapte de cocos.

In acest tort cheia succesului sunt visinile, asa ca nu va zgarciti atunci cand le puneti. Este un desert destul de satios si ciocolatos, deci recomandarea este cea a portiilor mici.

tort de post

Preparare pas cu pas tort de post

Ingrediente blat:

  • 100g zahar
  • 100ml ulei
  • 150ml apa minerala
  • 50ml zeama de la visine (merge si compot)
  • 50g cacao
  • 250g faina
  • 150 g visine de la borcan (sau congelate/compot)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 strop sare

Ingrediente crema:

  • 250g ciocolata (peste 50% grasime, fara grasimi animale)
  • 1 conserva lapte de cocos (400g)
  • 200g visine conservate
  • 1 pliculet de intaritor de frisca (doar daca este nevoie)

Decor:

  • visine sau cirese confiate
  • 100ml zeama de visine (compot) pt insiropat foile

Mod de preparare blat:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava cu diametrul de 18-20cm , tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol se amesteca zaharul impreuna cu uleiul si un strop de sare. Se adauga apa minerala si zeama de visine. Compozitia se amesteca cu un tel.

Urmeaza incorporarea ingredientelor solide: faina, praf de copt, bicarbonat si cacao. La final se adauga visinele si se amesteca atat cat sa se incorporeze ingredientele.
Compozitia se imparte in trei parti egale si se coc trei foi, la 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute. Eu am doua tavi de aceasta dimensiune si incap ambele in cuptor.

Foile de tort se lasa la racit dupa coacere.

Crema si asamblare:

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste la bain marie (la aburi) apoi se amesteca cu laptele de cocos din conserva (nicidecum lapte de cocos de baut) si se lasa la rece vreo doua ore cel putin. Apoi se mixeaza usor si daca aceasta crema nu este ferma se adauga si un pliculet de intaritor de frisca.

Eu am adaugat un pliculet de intaritor pentru ca mi-am dorit o crema ceva mai tare, care sa nu se lase la decorare.

Fiecare blat se insiropeaza putin cu zeama de visine. Se da doar un pic cu pensula pe toata suprafata foii.
La asamblarea tortului se pune o faie de tort, crema si apoi visine si apoi tot asa. Nu uitati sa pastrati crema si pentru partea exterioara a tortului.

tort de post
tort de post

Pentru decor am folosit niste cirese amarene deoarece mi s-au parut mai spectaculoase decat visinile mele de la borcan.

Tortul se tine la rece cateva ore inainte de a fi servit. Este foarte bun si sper sa va placa si voua la fel de mult acest tort de post.

Spor la prajiturit!

5/5 (1 Review)

CategoriesFără categorie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *