conopida la cuptor

Conopida este foarte ieftina zilele astea, dar este si foarte sanatoasa. O putem gati in multe feluri, dar asta conopida la cuptor e delicioasa. O putem servi la cina ca o masa usoara sau ca garnitura langa o bucatica de carne.

Pe langa asta este si o reteta super simpla si usor de preparat.

Preparare pas cu pas conopida la cuptor

Ingrediente:

–         1 conopida maricica

–         1 fir praz

–         2 oua

–         2 linguri smantana

–         100g cascaval (eu am folosit cas de data asta)

–         sare, piper

–         2 linguri ulei

 Mod de preparare:

    Conopida o spalam bine si o facem buchetele. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert, iar cand clocoteste punem conopida. O lasam la fiert pana este aproape fiarta. Dupa fierbere trebuie sa ramana usor crocanta.

conopida

Prazul spalat si taiat feliute subtiri se caleste un pic in ulei. Prazul are un gust minunat, usor dulceag si innobileaza mancarea asta. Daca nu aveti praz puteti inlocui cu ceapa, dar se va pierde putin din gustul final.

Scurgem bine conopida de apa si o amestecam cu prazul calit si cu ouale batute bine cu smantana. Adaugam sare si piper dupa gust.

conopida

Intr-o tava de yena unsa cu unt sau ulei punem compozitia preparata iar deasupra presaram cascavalul ras sau casul. Dam la tava in cuptorul incins la 200 de grade pentru cca 20 min. Este gata cand se rumeneste frumos deasupra.

conopida la cuptor

Asa-i ca e o solutie pentru masa de seara? Si se face asa usor.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *