S

Salata calda de linte si conopida coapta

Salata calda de linte si conopida coapta este o salata hranitoare si delicioasa. Conopida coapta, ceapa usor caramelizata impreuna cu lintea formeaza un intreg ce poate face cinste pe orice masa.
Am gandit-o ca pe o salata calda, dar sunt convinsa ca si rece e foarte buna.

Salata calda de linte si conopida coapta

Preparare pas cu pas salata calda de linte si conopida

Ingrediente:

  • 1/2 conopida mica
  • 250g  linte
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 gogosar mic galben/rosu
  • 4-5 fire patrunjel
  • 2-3 linguri ulei
  • Otet balsamic
  • Sare/piper

Mod de preparare:

Pentru aceasta salata se poate folosi o linte din conserva sau linte uscata. Eu am folosit o conserva pentru ca ma grabeam, dar probabil ca stiti deja ca lintea nu fierbe deloc greu.

Conopida se desface buchetele, ceapa se taie solzisori, iar gogosarul se taie fasii mici.

Intr-o tigaie mare cu doua linguri de ulei se pune conopida si se coace usor cu un capac deasupra. Nu uitati sa puneti putina sare . Se amesteca si cand conopida e usor facuta se adauga ceapa rosie si gogosarul.
Ceapa trebuie sa se caramelizeze usor si conopida trebuie sa fie rumenita.
Mie imi place conopida cu textura, daca o doriti ceva mai moale se poate pregati in prealabil in cuptor sau se poate opari inainte de a o pune in tigaie. Teoretic eu am gandit un preparat pe care il faci direct in tigaie.
Daca lintea e din conserva se scurge de apa si se incalzeste usor intr-o craticioara.

Salata calda de linte
Salata calda de linte si conopida coapta

In doua boluri se aseaza lintea apoi legumele trase la tigaie. Se presara putin piper, se adauga otet balsamic si se presara patrunjel proaspat tocat.

Salata calda de linte cu conopida este gata. Plina de gust si savaoare ea poate fi o un pranz, o cina sau o garnitura, depinde de preferinte.
Pentru inspiratie va las si reteta de salata calda de bulgur cu legume.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *