T

Tarta cu smochine si branza de capra

Bucurie mare: au aparut smochinele proaspete! Anul trecut le-am testat pentru prima data si am fost fascinata de gustul discret si proaspat.  Pentru inceput am luat 4 smochine …da, pentru o tarta. Ce era mai potrivit alaturi de ele decat o branza de capra?

     Ingrediente:

–         125 g unt

–         1 galbenus ou

–         50 ml apa rece

–         200g faina

–         sare un varf de cutit

–         4 smochine coapte (sa aiba culoarea mov dar sa nu fie foarte moi)

–         250-300g branza de capra

–         50 g de miez de nuca

  Mod de preparare:

   Prima data facem aluatul amestecand repejor untul, sarea, galbenusul, apa rece si faina. Aluatul se da pentru cel putin jumatate de ora la frigider.

Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Aluatul scos din frigider se intinde intr-o tava de tarta unsa in prealabil. Cu o furculita gaurim usor aluatul si-l dam la cuptor pentru cca 10-15 min (pana devine galbuie). Urmatoarea operatie este de a scoate tava din cuptor si de a aseza peste aluat feliile de branza de capra iar deasupra smochinele taiate felii mai grosute. Tarta se da iar la cuptor pana se inmoaie usor branza iar smochinele incep sa se rumeneasca usor.

Scoasa din tava, tarta se taie dupa ce s-a racorit. Un vin bun alaturi, un demisec zic eu , potenteaza gustul acestei minunatii. Daca v-am facut curiosi sper sa incercati si voi.

CategoriesPrajiturici
  1. Iuliana says:

    Si mie imi plac smochinele proaspete, dar mereu le-am mancat in stare cruda, negatite. E foarte faina ideea sa combini smochinele cu nuci si cu branza. Tarta asta e fix pe gustul meu, sigur o incerc cat de curand 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *