In ultimul timp am tot primit intrebari cu privire la deserturi rapide si fara coacere, asa ca, azi vin cu ceva ce se potriveste acestor cerinte. Desertul asta merge  fie vara fie iarna, se poate face chiar si intr-o camera de camin si este bun bunut.

    Ingrediente:

–         100g biscuiti simpli

–         100g nuci macinate (usor rumenite in cuptor inainte de macinare daca e posibil)

–         50g unt la temperatura camerei

–         50 ml lapte

–         2 linguri cacao

–         60 g zahar + 1 plic zahar vanilat

–         o  lingura rom (sau esenta)

–         2-3 lingur fulgi nuca de cocos

–         2-3 linguri fulgi marunti de ciocolata

    Mod de preparare:

Biscutii macinati se amesteca frumusel cu nuca macinata si zaharul. Deasupra se toarna laptele fierbinte si se amesteca. Adaugam apoi cacaoa, romul si untul. Aceste ingrediente se amesteca bine (se poate folosi cu incredere mana).

Ne spalam bine pe maini si facem in maini mici mingiute rotunde. In interior putem pune o visina din dulceata. Aceste mingiute le tavalim prin nuca de cocos sau fulgi de ciocolata. Le putem aseza in hartiute speciale de bombone ( eu le iau de la Carrefour) si dam plataoul la rece. Ideal ar fi sa le lasam peste noapte la rece dar merg consumate si dupa 2-3 ore.

Foarte simplu deci spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *