B

Biscuiti crocanti flapjacks cu fulgi de ovaz

Voiam ceva consistent si bun pentru micul dejun si asa ma ajuns la acesti biscuiti crocanti flapjacks cu fulgi de ovaz. Reteta clasica este doar cu fulgi de ovaz, dar eu am folosit si fulgi de cocos, de porumb si seminte.

Inspiratia vine de aici, doar ca in loc de zmeura am adaugat caise ca tot au aparut la piata si imi sunt dragi.

Asadar sunt crocanti, gustosi, aromati si cu tenta acrisoara atunci cand nimeresti fructul. Merg bine cu un pahar de lapte, o cafea sau simpli atunci cand mergi intr-o drumetie si ai nevoie de energie.

Biscuiti crocanti flapjacks

Preparare pas cu pas biscuiti crocanti flapjacks cu fulgi de ovaz


Ingrediente:

  • 100g fulgi de ovaz
  • 50g fulgi de cocos
  • 100g fulgi de porumb
  • 50g seminte (susan, floarea soarelui)
  • 150g zahar brun
  • 4 linguri miere de albine (cca.70g)
  • 150g unt vegan (sau unt obisnuit cu 80% grasime)
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3-4 caise
  • 2-3 linguri fistic

Ingrediente pentru servire (optional):

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. In reteta din care m-am inspirat se recomanda o tava cu dimensiuni 20/20cm.  Eu am folosit o forma de tarta dreptunghiulara, cu fund detasabil cu dimensiuni de cca.30/11 cm + 4 forme mici de briose din silicon.

Intr-o cratita de inox se pun: mierea de albine, zaharul brun si untul. Eu am folosit un unt vegan Vioblock, pe baza de ulei de nuca de cocos, ulei de floarea-soarelui și ulei de rapița. Merge la fel de bine si un unt obisnuit, dar sa fie cu 80% grasime.

Cratita se pune la foc mic si se amesteca cu o spatula astfel incat sa se incorporeze bine ingredientele. Dupa ce compozitia da 1-2 clocote si zaharul s-a topit se adauga ingredientele uscate, adica toti fulgii si semintele.

Se amesteca bine si se opreste focul. Compozitia se toarna in tava si se niveleaza cu dosul unei linguri astfel incat sa fie distribuita uniform pe toata suprafata. Deasupra se pun bucatele de caise si fistic taiat grosier. Si acestea se apasa usor cu lingura.

 flapjacks

Tava se da in cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 minute. Comopozitia trebuie sa fie usor rumenita.

Dupa coacere se lasa la racorit si se taie in forme dreptunghiulare, patrate sau chiar triunghiulare, asa cum am ales eu. Recomand ca pentru taiere sa folositi un cutit mare bine ascutit si taierea sa se faca cu miscari ferme.

Servire

Acesti biscuiti crocanti flapjacks sunt deliciosi si se pot servi in multe moduri.

Biscuiti crocanti flapjacks
Biscuiti crocanti flapjacks

Noi i-am servit cu Melinis de piersici si caise proaspete alaturi. Melinisul este un produs natural, un produs unic adica nu este nici miere, nici dulceata, un produs romanesc in care se imbina perfect mierea de salcam cu fructele.
Pentru inspiratie va las si reteta de batoane de cereale cu prune uscate.

Spor la gatit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesFursecuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *