F

Fursecuri cu fulgi de ovaz si fructe uscate

fursecuri cu fulgi de ovaz

Iata  un dulce sanatos cu o consistenta aparte si gust bun. Totul a inceput de la o reteta veche cu fulgi de ovaz ce astepta sa intre la prioritati.  La aceasta reteta am adaugat  caise si smochine uscate, ele ”inveselind” cumva gustul acestor fursecuri sau biscuiti (nici eu nu stiu cum sa le numesc) . Am ramas uimita de ce a iesit.

Fursecurile se fac rapid si se coc la fel (in 30 de minute totul era gata), iar perioada de pastrare este mare.

  Ingrediente:

–         1 cana fulgi de ovaz (150-200g)

–         1 cana faina

–         3/4 cana fulgi cocos

–         1/2  cana zahar

–         2 linguri miere de albine

–         5 linguri cu unt

–         2-3 linguri fructe uscate taiate marunt (caise, smochine)

–         2 linguri apa fierbinte

–         1/2 lingura bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele solide: fulgii de ovaz, faina, fulgii de cocos si zaharul.  Intr-o cratita se puna untul la topit, iar cand devine lichid se adauga mierea de albine si se amesteca pana se omogenizeaza.  Cand partea lichida este definitivata se toarna si bicarbonatul dizolvat in apa fierbinte. Urmeaza etapa cand ingredientele solide se amesteca cu untul si mierea. Din acest amestec rezulta o pasta densa.

Cuptorul se incalzeste la 180grade Celsius. In tava cu hartie de copt se pun cu o lingura gramajoare din pasta obtinuta si se aplatizeaza putin. Se dau la cuptor unde vor sta maxim 15minute.(trebuie sa aiba o culoare galbui-aurie)

 

fursecuri legate

 

Dupa ce le-am gustat mi-a venit ideea de a le da o forma de baton, asa ca, data viitoare le voi face batonase si poate adaug si niste ciocolata amaruie. Cu siguranta copiii vor fi incantati iar fursecurile ar deveni niste batoane energizante.

Sa stiti ca acest desert se pastreaza mult timp chiar si la temperaturi mai ridicate, deci sunt bune de luat pe munte, tabere etc.

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *