Surprizele dulci de Craciun sunt ca podoabele bradului, adica parca niciodata nu sunt de ajuns. Vin acum cu niste fursecuri bune tare si de mare efect. Toti copiii il cunosc pe Rudolf, renul mosului , iar nasul lui este celebru. Cu fursecurile astea veti castiga celebritatea….cel putin in familie.
Ingrediente aluat
– 200g unt
– 100g zahar
– 300g faina
– Vanilie
Ingrediente umplutura:
– 150g miere de albine
– 100g zahar
– 50ml smantana
– 150g alune si migdale maruntite grosier sau fulgi
– 150g fulgi de ovaz
– Cirese confiate 100-150g
Mod de preparare:
Aluatul se face rapid amestecand ingredientele date, mai intai untul cu zaharul si un praf de sare, apoi faina. Cand este gata il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru o ora.
In timpul asta pregatim umplutura. Se incalzeste mierea cu zaharul, se adauga smantana si le fierbem impreuna cam 5 minute. La final adaugam fulgii de ovaz si migdalele. Va iesi o compozitie densa si lipicioasa.
Aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor si decupat frumusel cu o forma.
Dam cuptorul la 180 de grade, tapetam tava cu hartie de copt si aliniem floricelele. Cu o lingurita punem umplutura si dam tava la cuptor pentru fix 15 minute (aveti grija ca se ard cu repeziciune).
Dupa ce se scot din cuptor, cat sunt inca fierbinti se decoreaza cu cirese confiate date prin zahar. Daca ciresele sunt prea mari le taiem in doua.
Fursecurile sunt foarte fragile, asa ca le lasam la racit cam o ora.
Mie imi sunt tare dragi aceste fursecuri si au un gust bun, bun! Va las sa le descoperiti, mai ales acum inainte de Craciun!
Spor la prajiturit!