Daca doriti o reteta rapida de tort atunci zic sa incercati reteta mea de tort Oreo fara coacere.

Este un tort super dragut si delicios, doar ca se mananca in portii mici.

Pe net sunt multe variante si combinatii de deserturi cu biscuiti Oreo, unii dintre cei mai populari biscuiti din lume. Reteta mea este fara coacere, fara zahar (este suficient in compozitia biscuitilor), cu putin ness deoarece imi place gustul de cafea in deserturi si bineinteles putina ciocolata.

 tort Oreo

Va las sa descoperiti reteta si sa vedeti daca se potriveste cu gusturile voastre.

Preparare pas cu pas tort Oreo


Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 20cm:

  • 450g biscuiti Oreo
  • 400g smantana (peste 30% grasime)
  • 250g mascarpone
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 10g gelatina/100ml apa
  • 1 lingura ness (optional)

Decor:

  • 75g ciocolata (peste 50% cacao)
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 biscuiti Oreo
  • 1 lingurita cacao
  • 3-4 linguri de crema (din cea pentru umplutura)

Mod de preparare:

Pentru prepararea tortului pregatim o tava de tort cu fund detasabil sau un inel de tort reglabil, asa cum am folosit eu, cu diametrul de 20cm.

Inelul de inox se aseaza pe tava (platou) pe care a fost pus in prealabil o coala de hartie de copt. Vom avea trei randuri de biscuiti si trei randuri de crema.

Pentru crema se mixeaza smantana rece pana ce aceasta se intareste usor. Ulterior se amesteca cu mascarponele, fulgii de ciocolata si putin ness, doar daca va place.

Intr-un vas cu apa rece se toarna gelatina si se lasa la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Dupa hidratare se incalzeste la bain marie (baie de aburi) pana devine lichida si este usor calda, nicidecum fierbinte deoarece isi pierde proprietatile. Aceasta se amesteca cu crema pregatita pana se incorporeaza bine. Din aceasta crema punem cateva linguri deoparte pentru decor.

Punem un rand de biscuiti, iar acolo unde raman spatii mai mari intre biscuitii intregi se pot pune bucatele. Urmeaza un rand generos de crema si apoi iar un rand de biscuiti. Biscuitii ii apasam usor in crema si punem iar un rand de crema. Incheieam cu alt rand de biscuiti si nivelam ultimul rand de crema.

 tort Oreo

Tortul Oreo merge la frigider pentru cateva ore bune si chiar peste noapte pentru a se inmuia biscuitii.

Dupa ce a stat la rece tortul se transfera pe un platou. Ca sa nu alunece de pe acesta punem o lingurita de crema in centru pentru a se fixa. Transferul se face intr-un mod delicat pentru a pastra tortul intreg. Eu m-am folosit de o spatula de patiserie pentru intins crema si un cutit lung cu lama subtire.

Decorare tortului Oreo

Decorul poate fi facut dupa propria imaginatie.

Aici am topit la bain marie ciocolata impreuna cu laptele si untul, am racorit-o usor apoi cu ajutorul unei pungi cu zip am distribuit-o in mod circular. Crema ce am pus-o deoparte la montarea tortului se amesteca cu o lingurita de cacao si cu un pos se decoreaza. Adaugam cateva bucati de biscuiti si tortul este gata.

 tort Oreo

A iesit super dragut, dar putin cam dulce pentru gustul meu. Desi nu am folosit deloc zahar, biscuitii au destul de mult zahar in compozitie. Asadar mancam cu masura cate o feliuta, ca de altfel este chiar bun.
Pentru inspiratie va las si reteta de tort de biscuiti cu portocale, dar si o retata de prajitura din albusuri cu biscuiti Oreo de pe blogul Amaliei.

 tort Oreo

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesFără categorie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *