T

Tort de biscuiti cu ciocolata

tort de biscuiti cu ciocolata

Pentru un desert rapid, fara coacere si batai de cap va recomand un tort de biscuiti cu ciocolata. Sa zicem ca e tot un fel de salam de biscuiti, dar ceva mai dichisit atat ca gust, dar si ca forma.

Deserturile cu biscuiti sunt diverse si usor de facut, de la salamul de biscuiti, la bilutele cu visina inauntru si pana la prajituri sau torturi.

Pentru aceste deserturi se folosesc de obicei biscuiti simpli, iar tehnica e una super simpla.

tort de biscuiti cu ciocolata

Preparare pasc cu pas tort de biscuiti cu ciocolata

Ingrediente:

  • 250g biscuiti obisnuiti
  • 100g zahar
  • 100g apa
  • 150g unt
  • 50g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura fulgi ciocolata (sau ciocolata maruntita)

Decor:

  • 80g ciocolata peste 50% cacao
  • 25g unt
  • 6 chipsuri de ciocolata

Mod de preparare:

Se pregateste o tava rotunda cu fund detasabil cu diametrul de cca.20cm. Se pune hartie de copt pe fund si se unge putin cu unt.

tort de biscuiti cu ciocolata

Biscuitii se faramiteaza astfel incat sa fie o parte bucatele, iar cealalta sa fie faramitati mai fin. Operatiunea asta se poate face manual sau la robot. Daca folositi robotul aveti grija sa nu faramitati foarte fin deoarece tortul de biscuiti trebuie sa aiba si textura.

Zaharul impreuna cu apa se pun intr-o craticioara la foc mic. Siropul trebuie sa fiarba cca. trei minute. Timpul se socoteste din momentul in care incepe sa fiarba.

In bolul cu biscuiti faramitati adaugam nucile tocate grosier, stafidele si cacaoa. Se toarna siropul deasupra si se amesteca cu o paleta. Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca toata compozitia cu mana. La sfarsit se adauga fulgii de ciocolata.

Toata compozitia se pune in forma de tort si se niveleaza cu dosul unei linguri. Tava se da la rece pentru cel putin o ora.

Dupa ce s-a intarit bine se scoate tortul din forma si se aseaza pe o farfurie intinsa.

Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu untul. In momentul in care este perfect topita, ciocolata se toarna peste tort. Se intinde usor cu spatula de patiserie.
Tortul se decoreaza cu chipsuri de ciocolata si putina zmeura pentru culoare. Decorul poate fi facut si in functie de imaginatie si ingrediente aflate la indemana.

tort de biscuiti cu ciocolata

Am si o reteta de tort de biscuiti cu portocale.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *