V-ar placea sa incepeti ziua cu o frittata cu ciuperci si verdeturi?
Pentru cine nu stie, frittata e un fel de omleta, ceva mai consistenta si preparata partial la cuptor.
Este un preparat satios si usor de facut. O explicatie completa despre cum se prepara frittata (asa cum sunt toate articolele lui) o gasiti pe blogul Retetele lui Radu, un blog pe care-l recomand cu drag.
Preparare pas cu pas frittata cu ciuperci si verdeturi
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 ciuperci
- 75g branza
- 75g smantana
- 2 cepe verzi
- 1 legatura leurda (patrunjel, marar)
- sare/piper
- 20ml ulei
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 180grade Celsius.
Ciupercile se spala sub jet de apa, se scurg bine si se taie felii.
Verdeturile se spala, se zvanta si se taie marunt.
Branza se taie cubulete. Tipul branzei il puteti alege in functie de ce aveti in frigider. Eu am folosit niste cas, plus o bucatica de gorgonzola.
Avem nevoie de o cratita incapatoare ce rezista si in cuptor. Cratita se pune pe aragaz impreuna cu uleiul si cand acesta este fierbinte se adauga ciupercile. Acestea se calesc vreo doua minute.
Ouale impreuna cu sarea/piperul se bat cu o furculita sau un tel pana s-au spart toate albusurile si compozitia s-a omogenizat. Se adauga smantana, branza, se amesteca si se toarna peste ciupercile calite. Se distribuie uniform pe toata suprafata cratitei.
Frittata se tine pe aragaz la foc potrivit cam cat sa fie facuta pe jumatate. Apoi se ia de pe aragaz si se pune in cuptorul preincalzit inca cca. 10 minute sau pana cand este usor rumenita.
In timpul asta pregatim o salata fie de verdeturi, rosii sau orice alte legume de sezon. Eu am facut o salata din ridichi, salata verde si ceapa verde.
Frittata cu ciuperci si verdeturi se imparte in patru parti egale, se aseaza in farfurii alaturi de salata si o felie de paine buna.
Felul asta de mancare e perfect pentru micul dejun, dar merge si in alte momente ale zilei.
Pofta buna!